Τα ραδιόφωνα της Αθήνας που εκπέμπουν και στη Θεσσαλονίκη

Τα ραδιόφωνα της Αθήνας που εκπέμπουν και στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολλά «ανέβηκαν» κατά καιρούς αλλά ελάχιστα πέτυχαν.

30 Απριλίου 2024

Μια από τις τάσεις στη ραδιοφωνική αγορά της Αθήνας των 90s και των 00s, ήταν η «άνοδος» σταθμών που (συνήθως) είχαν απήχηση και στην Θεσσαλονίκη. Με τη συντριπτική πλειονότητά τους, όμως, να μην τυχαίνει αποδοχής από τους ακροατές της συμπρωτεύουσας με αποτέλεσμα είτε να κλείνουν σχεδόν αμέσως είτε να συνεχίζουν για περισσότερο χρονικό διάστημα, αλλά με (πολύ) μικρή ακροαματικότητα. Ορισμένοι εξ αυτών που πέρασαν, κάποτε, από τα FM της Θεσσαλονίκης ήταν ο Jeronimo Groovy, ο Λάμψη, ο Kiss, ο Ελληνικός, ο Σπορ FM, o Ρυθμός, ο DeeJay, ο ΑΝΤ1, ο Real, o Alpha, o Planet (ως Πλανήτης 100.3) και άλλοι.

Με αφορμή και το προ ημερών λανσάρισμα του Music 107.1 στην Θεσσαλονίκη, σας παρουσιάζουμε εν συντομία τα (ελάχιστα) ραδιόφωνα της Αθήνας που εκπέμπουν αυτή την περίοδο και στην συμπρωτεύουσα.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 91.4

Το μοναδικό ενημερωτικό ραδιόφωνο της λίστας. Ελέγχεται απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Left Media», την εταιρεία που λειτουργεί τον Αθηναίο 105.5 Στο Κόκκινο, και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει εκπομπές τόσο από την Θεσσαλονίκη όσο και από την Αθήνα.

-------------------------

ΜΕΛΩΔΙΑ 98

Ένα project που δημιουργήθηκε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο πριν, ως αποτέλεσμα σύμπραξης του ομίλου Παραπολιτικών (που κατέχει τη συχνότητα) και της Frontstage (που κατέχει το brand). Δεν έχει ακόμα πλήρες πρόγραμμα, εκτός από την αναμετάδοση της εκπομπής του Δημήτρη Βραχνού και της Ματούλας Κουστένη, παρόλα αυτά όμως έχει γίνει υπολογίσιμος «παίκτης» στον ανταγωνισμό.

-------------------------

MUSIC 107.1

Το πιο νέο μέλος της λίστας, που μετράει λίγες μόνο μέρες λειτουργίας στην θέση του Ελληνικού. Όπως το Κόκκινο Θεσσαλονίκης έτσι και ο τοπικός Music ελέγχεται απευθείας από την Αθήνα, και προς το παρόν παίζει μόνο μουσική, την ίδια με τον Αθηναίο Music 89.2.

Υπάρχουν, όμως, και δύο ραδιόφωνα που λειτουργούν χρησιμοποιώντας τα ονόματα σταθμών της Αθήνας που έχουν κλείσει.

904 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM

Το μόνο ραδιοτηλεοπτικό μέσο του ΚΚΕ που διασώζεται μέχρι και σήμερα. Σε αντίθεση με τον πάλαι ποτέ 902 Αριστερά στα FM ο «904» εστιάζει περισσότερο στη μουσική, κυρίως στην «έντεχνη», χωρίς όμως να λείπουν οι ενημερωτικές «πινελιές».

-------------------------

FLASH 99.4

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του πρώην Flash 96 στην Θεσσαλονίκη, και για ένα διάστημα και των Παραπολιτικών 90.1. Σήμερα συνεχίζει αυτόνομος έχοντας ενημερωτικό πρόγραμμα δικής του παραγωγής.