Αφιέρωμα στην Εύα Κοταμανίδου στο Τρίτο Πρόγραμμα

Αφιέρωμα στην Εύα Κοταμανίδου στο Τρίτο Πρόγραμμα

Δύο εκπομπές αρχείου στο θεατρικό αναλόγιο του Τρίτου.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 10 το βράδυ, «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», τιμώντας τη μνήμη της Εύας Κοταμανίδου, μεταδίδει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό, που «έφυγε» από τη ζωή στις 26 Νοεμβρίου.

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, μέσα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μάθουμε την Εύα Κοταμανίδου, μέσα από μία συνομιλία της με τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη. Η συζήτηση μεταδόθηκε το 1997 από την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Δώδεκα και μισή πώς πέρασεν η ώρα, δώδεκα και μισή πώς πέρασαν τα χρόνια». Την επιμέλεια της εκπομπής είχαν ο Αντώνης Φωστιέρης και ο Θανάσης Νιάρχος.

Στη συνέχεια του αφιερώματος, θα ακουσθεί το έργο της Κωστούλας Μητροπούλου, «Το Ρίσκο», το οποίο παρουσιάστηκε στην Ελλάδα πρώτη φορά από την εκπομπή «Το Μονόπρακτο στο Δεύτερο Πρόγραμμα» το 1987, σε ραδιοσκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη. Τον μονόλογο ερμηνεύει η Εύα Κοταμανίδου.

Επιμέλεια αφιερώματος: Μάρα Καλούδη.

Η Εύα Κοταμανίδου (1936-2020), υπήρξε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη ηθοποιός με αξιοζήλευτη θεατρική πορεία, πρόσωπο συνδεδεμένο καλλιτεχνικά με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο και πολιτικά με τον χώρο της Αριστεράς, μια ιδεολογία την οποία υπηρέτησε και ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.