Υπάρχουν κι αυτές οι απόψεις για το κόψιμο της Ελενας Ακρίτα

Υπάρχουν κι αυτές οι απόψεις για το κόψιμο της Ελενας Ακρίτα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απίστευτο και όμως αληθινό, υπάρχουν δημοσιογράφοι που ικανοποιούνται όταν κόβεται-λογοκρίνεται ένας αρθρογράφος σε μία εφημερίδα.

14 Δεκεμβρίου 2020

Η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου λόγου χάριν δηλώνει υπέρ της λογοκρισίας! Αν και δημοσιογράφος! «Δεν θα λείψει από κανέναν. Ούτε καν από την Κουμουνδούρου. Τους αρκεί ο Πολάκης» έγραψε και μόλις τη ρώτησαν ποια εννοεί, αποκάλεσε την Ελενα Ακρίτα, «καταθλιπτική». Τι ντροπή...

Οσο για τον αρθρογράφο της Καθημερινής Σάκη Μουμτζή, θεωρεί πως είναι βλάκες όποιοι αρθρογράφοι έχουν τη δική τους άποψη σε μία εφημερίδα που δουλεύουν χρόνια και πιστεύει πως ΠΡΕΠΕΙ να κινούνται σε συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο. «H καθεμιά και ο καθένας που έχει λόγο σε εφημερίδα ή ιστοσελίδα γνωρίζει το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθεί, όπως και το σχετικό ύφος με το οποίο θα εκφρασθεί. Αν αυτά δεν τα έχει αντιληφθεί είναι βλαξ. Αν θέλει να τα διαρρήξει είναι προβοκάτορας».

 

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί ο Αρης Πορτοσάλτε αλλά δεν είναι εύκολο: «Οι αρθρογράφοι δεν είναι δημοσιογράφοι που περιγράφουν ένα γεγονός. Οι αρθρογράφοι προσλαμβάνονται από τα ΜΜΕ για να γράφουν την άποψη τους κ Να ξεπερνούν, αν νομίζουν, τα εσκαμμένα! Ο αρθρογράφος δεν λογοκρίνεται, είναι σφάλμα, Απλώς, σταματά η συνεργασία του. Για την ιστορία..».

Η Μαριάννα Πυργιώτη βέβαια, στον αντίποδα, δεν είχε ζήτημα να πάρει ευθέως θέση κατά της λογοκρισίας, δίχως περιστροφές: «Με την Έλενα Ακρίτα με χωρίζει πολιτική και όχι μόνον, άβυσσος.... Η μη δημοσίευση του άρθρου στην προσωπική της στήλη, ισούται με βίαιη θα έλεγα λύση της συνεργασίας της με την εφημερίδα ...Κακώς! Πολύ κακώς και κυρίως πολύ ανοήτως...».

Μας δημιουργεί, τέλος, τεράστια έκπληξη η αφωνία πολλών συναδέλφων.