Περί «Αθήνα 9.84» και προσλήψεων

Περί «Αθήνα 9.84» και προσλήψεων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ραδιοσταθμός του Δήμου Αθηναίων πήρε 37 άτομα για έναν χρόνο, 24 δημοσιογράφους και 13 μουσικούς παραγωγούς.

14 Δεκεμβρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Σχετικά με το διαγωνισμό έγραψε ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης που επικοινώνησε πιο πριν με το σταθμό (έστειλε επιστολή): Χωρίς Προκήρυξη στη Διαύγεια πήραν τους 37 στον «Αθήνα 9.84»
Ο «Αθήνα 9.84» απάντησε: «Δεν είχαμε καμία υποχρέωση ανάρτησης της προκήρυξης στη Διαύγεια»
Διαβάστε την ανταπάντηση του Μπάμπη που ήθελε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αλλά δεν τα κατάφερε: Άλλοι νόμοι για τον «Αθήνα 9.84» και άλλοι για την ΕΡΤ;

Να σημειώσω λοιπόν τα εξής:

1) Δεν ξέρω αν υπάρχει παρατυπία από την πλευρά του «Αθήνα 9.84», ο ίδιος λέει όχι εξηγώντας κατά την άποψή του το γιατί. Ξέρω όμως ότι υπάρχει μία προχειρότητα και βιασύνη στο διαγωνισμό με αποτέλεσμα πολύ κόσμος να μην καταφέρει να τον εντοπίσει. Και πέρασε η προθεσμία. Υπάρχουν τρεις συνάδελφοι που μίλησαν μαζί μου αμέσως μετά το κείμενο του Μπάμπη.
2) Οι νέες θέσεις δεν ήταν και τόσες πολλές τελικά γιατί υπήρχαν και ανανεώσεις συμβάσεων. Ο σταθμός έπρεπε να βιαστεί γιατί κάποιες εκπομπές είχαν σταματήσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα, τώρα που άρχισε να στρώνει. Και η δουλειά που κάνουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και η τωρινή Διοίκηση της Δ.Ε.Ρ.Α. είναι πραγματικά καλή, βγάζοντας επιτέλους το σταθμό από τον λήθαργο της τελευταίας δεκαετίας. 
3) Ξέρω προσωπικά και οφείλω να το σημειώσω μία περίπτωση που συμμετείχε στο διαγωνισμό και πήρε και εκπομπή, 100% καθαρή περίπτωση, χωρίς να έχει κανένα μέσο στο σταθμό. Εκανε την αίτηση, διέθετε τα προσόντα, την πήραν. Χωρίς να γνωρίζει κανέναν. 
4) Από τον διαγωνισμό προέκυψε το εξής παράδοξο: ο Μιχάλης Λεάνης (που ξέρει από ραδιόφωνο) να κάνει εκπομπές σε δύο διαφορετικούς σταθμούς, τόσο στον Σπορ FM 94.6 στον οποίο βρίσκεται χρόνια μαζί με τον Μπάμπη Χριστόγλου, όσο και στον «Αθήνα 9.84» πλέον (σε διαφορετικού είδους εκπομπή βέβαια). Μόνο ο Αντώνης Πανούτσος έκανε εκπομπές, πέρυσι, στον Σπορ FM 94.6 και τον Athens Voice 102.5 ταυτόχρονα αλλά από την πανδημία και μετά, σταμάτησε από τον δεύτερο.
5) Σε μία περίοδο που η ανεργία στον κλάδο μας βαράει κόκκινο, τα Δημόσια ΜΜΕ, πρέπει στους διαγωνισμούς τους να είναι όσο πιο αναλυτικά και ξεκάθαρα γίνεται, μια και πολύ κόσμος ενδιαφέρεται. Ο διαγωνισμός του Αθήνα 9.84 είχε προβλήματα από την αρχή που δημοσιεύτηκε, σκεφτείτε ότι τις πρώτες ημέρες δεν υπήρχε πρόβλεψη που να απευθυνθεί ο κόσμος, που να καταθέσει τα χαρτιά του.

Δεν χρειάζεται να πω ότι τα ρεπορτάζ του Μπάμπη Πολυχρονιάδη από την εποχή της Ελευθεροτυπίας, είναι πάντοτε καλοδουλεμένα και προσεκτικά γραμμένα, με πλήθος στοιχείων. Ο Μπάμπης είναι οικονομικός ρεπόρτερ από τους λίγους.