Η χαζο-τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική μουσική στα ραδιόφωνα

Η χαζο-τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική μουσική στα ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ζήλεψαν από κάποιες πρακτικές του εξωτερικού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως από τη Γαλλία, και θα ήθελαν να τις προσαρμόσουν στην ελληνική πραγματικότητα.

15 Δεκεμβρίου 2020

Στη Γαλλία υπήρχε για πολλά χρόνια η ποσόστωση στα ραδιόφωνα ενώ σε κάποιες χώρες της Ευρώπης έπεσε η ιδέα, στην πρώτη φάση της πανδημίας, να αυξήσουν με νόμο στα ραδιόφωνα το εθνικό ρεπερτόριο ώστε να αυξηθούν και τα ποσά των πνευματικών δικαιωμάτων για τους καλλιτέχνες της κάθε χώρας.

Οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία (απορρίφθηκε όπως -συνήθως- όλες οι τροπολογίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης) για «την αύξηση του ελληνικού ρεπερτορίου στο πρόγραμμα που εκπέμπουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί». Παράλληλα ζήτησε οι ραδιοσταθμοί να πληρώνουν πιο πολλά δικαιώματα, πνευματικά και συγγενικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε οι ενημερωτικοί και δημοτικοί ραδιοσταθμοί να «μεταδίδουν ελληνικά μουσικά έργα σε ποσοστό τουλάχιστον 40%», πράγμα το οποίο γίνεται ήδη, εδώ που τα λέμε.
Για τα μουσικά ραδιόφωνα έλεγε ότι το ποσοστό μπορεί να οριστεί μεταξύ 40% και 25% ανάλογα με τη θεματολογία του ειδικού προσανατολισμού του σταθμού.

Δηλαδή τι, θα ανάγκαζαν τον Best 92.6 να παίζει 40% ελληνικό ρεπερτόριο και αυτός για να ανταποκριθεί θα έβαζε ολημερίς Idra Kayne (φωτογραφία), Leon και Serafeim Tsotsonis;

Και ο Athens DeeJay 95.2 θα έπαιζε Τάμτα και Snik;

Και ο Red 96.3 τους Last Drive, τους 1000mods και τους VIC;

Και ο Atlantis 105.2 τον Λεξ, τον Ταφ Λάθος και τους Social Waste;

Δεν θα ήταν και άσχημο τώρα που το σκεφτόμαστε. Αλλάζουμε γνώμη για την τροπολογία...