Ακούγοντας τραγούδια του 1920 σε ένα κομμωτήριο του 2020

Ακούγοντας τραγούδια του 1920 σε ένα κομμωτήριο του 2020
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ετσι δημιουργούνται τα ωραία ραδιοφωνικά απογεύματα από εκεί που δεν το περιμένεις.

22 Δεκεμβρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το καλύτερο κομμωτήριο στην Αθήνα είναι αυτό του Γιώργου Καμπούρη στην οδό Μασσαλίας, του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού του En Lefko 87.7. Ενα μουσικό κομμωτήριο στην πραγματικότητα με ωραίες λίστες που φτιάχνει ο ίδιος ο Γιώργος (που είναι φοβερός στη δουλειά του), Από το όνομα του μαγαζιού καταλαβαίνεις: Talkin' Heads.

Με κούρευε ο Γιώργος αλλά αυτή τη φορά εγώ είχα ακουστικά στα αυτιά. «Γιώργο ακούω ένα σούπερ αφιέρωμα του Πετρίδη στη χρονιά του 1920, έναν αιώνα πριν, με τραγούδια από εκείνη τη χρονιά», του είπα. Το τσίμπησε αυτός, παραγωγός είναι άλλωστε, οπότε με τη μία έβγαλε τη λίστα κι έβαλε ραδιόφωνο. Η διαφορά φάνηκε αμέσως. Δεν είναι μόνο τα τραγούδια, είναι και η αίσθηση που δημιουργήθηκε, η ατμόσφαιρα. Ηταν και όλο γυναίκες εκείνη την ώρα, ρωτούσαν συνεχώς τι είναι αυτό που ακούμε. «Γιώργο μπορώ να κάτσω τώρα όλο το απόγευμα», του είπα.

«Πες του Πετρίδη να φτιάξει ένα mixtape για εδώ» μου «πετάει» κάποια στιγμή ο Γιώργος. Δύσκολο του λέω, αλλά το αφήνω εδώ να υπάρχει δημοσίως. Ποτέ δεν ξέρεις, Χριστούγεννα έρχονται άλλωστε.