Ούτε μία πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση

Ούτε μία πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς; Δεν υπάρχει ούτε μία αμιγώς πολιτική εκπομπή στα βραδινά προγράμματα των έξι πανελλαδικών καναλιών.

03 Ιανουαρίου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ούτε καν αυτή του Νίκου Φιλιππίδη στο Mega. Μόνο τα πρωινά βλέπουμε κάποιους πολιτικούς, σε παράθυρα, να μιλούν. Ο Νίκος Χατζηνικολάου το πήγε εντελώς αλλού με Πάριους και Αλεξίου, ο Τάκης Χατζής κάνει άλλου είδους συνεντεύξεις ακόμα και όταν έχει καλεσμένους πολιτικούς, για Αρναούτογλου, Μελέτη κτλ ούτε λόγος, το «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου είναι κοινωνικού περιεχομένου, το ίδιο και η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, κάποιες άλλες είναι έρευνας (Τέλλογλου, Χαρίτος) κ.ο.κ.

Η πολιτική είναι αποκλεισμένη από το prime time και τις μεταμεσονύκτιες ώρες και αν μία δικαιολογία έχει να κάνει με το πόσο εμπορικά είναι αυτά τα προγράμματα, ίσως να πρέπει να σκεφτούμε λιγάκι πιο σύνθετα: γιατί τα πανελλαδικά κανάλια δεν (θέλουν να) παρουσιάζουν πολιτικά;

Στα «μικρά» κανάλια, τα περιφερειακά, ευτυχώς δεν ισχύει αυτό. Ιδίως στην Αττική. Και πολιτικές εκπομπές διαθέτουν και νούμερα (για τα δεδομένα τους) επιτυγχάνουν. Το Kontra Channel κάποιες βραδιές με τη Νατάσα Γιάμαλη ανεβαίνει πολύ υψηλά.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, λοιπόν: γιατί τα κανάλια δεν παίζουν πολιτικές εκπομπές;

(Από την «Εφημερίδα των Συντακτών»)