«A-Politik» για τους νέους 17-24 ετών από το Vice Greece

«A-Politik» για τους νέους 17-24 ετών από το Vice Greece
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία νέα ενότητα εγκαινιάζει το πάντοτε δραστήριο Vice Greece για την Gen Z της Ελλάδας.

17 Ιανουαρίου 2021

Στη Gen Z ανήκουν οι 17-24 ετών που αποτελούν το 10% του εκλογικού σώματος της χώρας. Πρόκειται για τη γενιά που αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη, μπαίνει στην αγορά εργασίας, ανατρέπει τις ισορροπίες σε οικονομία, αγορά και κοινωνία, και αλλάζει τον κόσμο. Παράδειγμα της επιρροής της οι πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, στις οποίες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες. Μία γενιά με υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο, που προβληματίζεται πολύ για το μέλλον και την πολιτική κατάσταση, είναι πολιτικά ενεργή, χωρίς κομματικές ταμπέλες.

Μέσα από καθημερινά άρθρα, βίντεο και podcast, το «A-politik» έχει στόχο να καταγράψει το σφυγμό της Gen Z πάνω σε θέματα πολιτικής και να μιλήσει γι’ αυτά στη γλώσσα της. Ποιος αποφάσισε τι πίσω από κλειστές πόρτες; Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις κινήσεις στο πολιτικό «θέατρο»; Ποιες δηλώσεις περνούν τη βάσανο του fact-checking και με τι βαθμό; Πώς αποτυπώνουν τα Vice polls τον αντίκτυπο της εφαρμοσμένης πολιτικής στη ζωή και την καθημερινότητα της Gen Z;

Το «A-politik» θα κάνει διάλογο και μέσα από τα social media του VICE, ενώ επιλεγμένα θέματά του θα φιλοξενούνται στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του ΑΝΤ1.