Ο Όρμπαν «διώχνει» από τα FM ραδιοσταθμό που τον αντιπολιτεύεται

Ο Όρμπαν «διώχνει» από τα FM ραδιοσταθμό που τον αντιπολιτεύεται
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ελπίζουμε να μην ζηλέψουν τις πρακτικές του και στην Ελλάδα.

09 Φεβρουαρίου 2021

«Λουκέτο» σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βουδαπέστης, που αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν. Ο λόγος για το (προοδευτικής κατεύθυνσης) Klubradio 92.9 το οποίο από την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να σταματήσει την εκπομπή του στα FM και να συνεχίσει τη λειτουργία του μόνο μέσω διαδικτύου, πληρώνοντας δικαστικά έξοδα και τέλη συνολικού ύψους 238 χιλιάδων φοριντ (περίπου 665 ευρώ).

Το τοπικό αστικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή του σταθμού εναντίον απόφασης του Ουγγρικού ΕΣΡ, που δεν ανανέωνε την άδεια χρήσης της συχνότητάς του, με αφορμή παλαιότερες παραβάσεις και τη μη κατάθεση ενστάσεων από πλευράς του. Το Klubradio 92.9 καταγγέλλει ότι όλα τα μέλη του Ουγγρικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα του Όρμπαν, ότι η προσφυγή του δεν έτυχε δίκαιης δίκης και πως η περίπτωσή του αντιμετωπίστηκε διαφορετικά από εκείνες άλλων ΜΜΕ.

«Η ετυμηγορία αυτή αποκαλύπτει την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ουγγαρία, η οποία δείχνει ότι ένας ραδιοφωνικός σταθμός μπορεί να φιμωθεί με κατασκευασμένες αιτίες», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ιδιοκτήτης και διευθυντής του Klubradio 92.9, Andras Arato.

Το ΕΣΡ της Ελλάδας πάντως δεν διαφέρει και πολύ από το ΕΣΡ της Ουγγαρίας. Ούτε και οι κυβερνήσεις μας θα λέγαμε,,.