H «Αυγή» απαντά για το πρωτοσέλιδό της

H «Αυγή» απαντά για το πρωτοσέλιδό της

Τι λέει η εφημερίδα για το σημερινό της πρώτο θέμα και την κριτική που δέχτηκε.

Η εικόνα ενός πρωθυπουργού, που σε μια δύσκολη μέρα με σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε εξέλιξη απολαμβάνει τον καφέ του στο Da Capo είναι θλιβερή.

Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου ζήτησαν μια φωτογραφία του πρωθυπουργού στα χιόνια, δίχως όμως να δίνεται η αίσθηση «ανεμελιάς» τύπου Πάρνηθας ή Ικαρίας. Εκείνες τις ώρες, άλλωστε, καταγράφαμε νεκρούς, 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα για ώρες, η εθνική κλειστή, η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας γινόταν μετ’ εμποδίων και το σύστημα υγείας και κυρίως η διαδικασία των εμβολιασμών στον αέρα.

Ακολουθώντας την εντολή των επικοινωνιολόγων του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε την πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή στην «καθαρή» Πλατεία Κολωνακίου για να πάρει ο ίδιος τον take away καφέ του. Αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στο σημείο, πιθανότατα θα βλέπαμε στα social media την ίδια σκηνή με πρωταγωνιστή τον ανέμελο πρωθυπουργό, αλλά από διαφορετική πηγή.

Η «Αυγή» με το πρωτοσέλιδό της κατέγραψε, λοιπόν, το φαινόμενο ο πρωθυπουργός της χώρας να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια, ενόσω η κυβέρνησή σου κοιτούσε απροετοίμαστη και αμήχανη την κακοκαιρία, ενόσω χάνονταν ζωές, κινδύνευαν περισσότερες και χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνταν. Αποτύπωσε σε μια εικόνα μια ανίκανη κυβέρνηση, με το μύθο του επιτελικού κράτους να έχει γκρεμιστεί και έναν πρωθυπουργό δίχως συναίσθηση να ποζάρει χαρούμενος και ευτυχισμένος.

Η εικονιζόμενη κα Κοραή επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία με τον πρωθυπουργό στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας αυτομάτως ένα πολιτικό συμβάν. Αυτός είναι και λόγος που η φωτογραφία αναπαράχθηκε την επόμενη στιγμή από δεκάδες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και του συγκροτήματος στο οποίο εργάζεται.

Όσοι βρίσκονται στο πλάνο ουσιαστικά συμπλήρωσαν το χαλαρό σκηνικό «ανεμελιάς» που χρησίμευσε για τις επικοινωνιακές ανάγκες του «ανθρώπινου» Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή την ανάγκη αξιοποίησαν και όλα τα μέσα, που έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν τη φωτογραφία με τίτλους όπως «Για χειμωνιάτικο καφέ στο Κολωνάκι ο Πρωθυπουργός», «Κοραή - Τάκης με τον Μητσοτάκη και καφέ Take Away ..», «Το Παραπολιτικά 90,1 κάνει ρεπορτάζ με τον Κυριάκο ...».

Η Αυγή επισήμανε όμως την σκληρή πραγματικότητα: συμπολίτες μας υπέφεραν από τον χιονιά με ευθύνη του κυρίου με το εσπρεσσάκι, που τυχαίνει να είναι και πρωθυπουργός.

Από νωρίς σήμερα το πρωί ένα δημοσιογραφικό σύστημα -συνεπικουρούμενο από χρήσιμους ηλίθιους- επιτέθηκε στην Αυγή στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους της. Έριξαν οχετούς εναντίον τους, αποδεικνύοντας τελικά πως αυτό που τους ενοχλεί είναι η πολιτική γραμμή της εφημερίδας. «Η μαχητική ΑΥΓΗ πονάει για τους τρεις νεκρούς όταν ο Μητσοτάκης παίρνει ένα καφέ καθ´ οδόν για το Μαξίμου και τους ξεχνάει όταν ο Τσίπρας παίζει χιονοπόλεμο με τους γιους του», έγραψε η κα Κοραή. «Σας πονάμε; Δεν σας αρέσουν αυτά που λέμε για τον ΣΥΡΙΖΑ;» έγραφαν τα Παραπολιτικά.

Ούτε μας πονάτε, ούτε μας απασχολείτε ιδιαίτερα. Μάλλον εσείς «πονέσατε», όπως λέτε, επειδή αποκαλύφθηκε η άβολη αλήθεια. Οι μπροστινοί που κάνουν τους εκδότες, επιχειρηματίες που μπούκωσαν από τη λίστα Πέτσα και δημοσιογράφοι που στα ρεπό τους παριστάνουν τους κομπάρσους σε κακοστημένες παραστάσεις. Απαντάμε όμως και δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Και θα απαντάμε όπως πρέπει σε αθλιότητες σαν την αναφορά της κας Κοραή «σε κοινές πρακτικές της Αυγής και Χρυσής Αυγής» από την συχνότητα των «Παραπολιτικών».

Σας πόνεσε λοιπόν, όπως λέτε και εσείς, και την επόμενη φορά να είστε πιο προσεχτικοί εσείς και τα αφεντικά σας. Μέχρι τότε, πείτε μας αν ήρθε το ρεύμα στη γειτονιά σας, γιατί κλείνουμε τρία εικοσιτετράωρα και ο πρωθυπουργός είναι ακόμα με ένα καφέ από χθες το πρωί.