Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο Μάνο Ελευθερίου

Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο Μάνο Ελευθερίου

Αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

* Το Δεύτερο Πρόγραμμα θα μεταδώσει αποσπάσματα από την υπό έκδοση αυτοβιογραφία του «Μαλαματένια Λόγια». Τα αποσπάσματα διαβάζουν ο Γιώργος Ανδρέου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Νένα Μεντή, ο Μανώλης Μητσιάς, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την αυτοβιογραφική αφήγηση του Μάνου Ελευθερίου στους Σπύρο Αραβανή και Ηρακλή Οικονόμου, όπως προέκυψε από την τρίχρονη συστηματική συνάντησή τους τα κυριακάτικα πρωινά στο σπίτι του Μάνου Ελευθερίου.
Τα αποσπάσματα θα μεταδίδονται στο «και μισή» κάθε ώρας.

* Στις 13:00, στην εκπομπή του Μιχάλη Γελασάκη «Αδέσποτες Νότες», φιλοξενούνται οι επιμελητές της έκδοσης Σπύρος Αραβανής και Ηρακλής Οικονόμου.

* Στις 17:00, στην εκπομπή του Κώστα Θωμαΐδη «Πλανόδιες Μουσικές», ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου μιλάει για τον «Νοητό Λύκο», για τις μνήμες του από τον Μάνο Ελευθερίου.

* Στις 20:00, θα ακούσουμε το έργο του Μάνου Ελευθερίου «Ο γέρος χορευτής». Μία πρώτη μορφή του κειμένου είχε διαβάσει ο Μάνος Ελευθερίου στο Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας τον Ιούλιο του 2009. Στην εκπομπή, ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής παρουσιάζει αποσπάσματά του σε θεατρική απόδοση. Ο Μάνος Ελευθερίου ακούγεται στο ποίημά του «Και σε θυμάμαι ντυμένος Άμλετ» από τη συλλογή «Το νεκρό καφενείο», καθώς και στα «Θεατρικά προγράμματα» σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ακούγονται, επίσης, τα τραγούδια «Εν Ερμουπόλει» με τον Γιώργο Νταλάρα σε μουσική Μιχάλη Τερζή, «Μεταξουργείο» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Σπείρα-Σπείρα σε μουσική Κώστα Λειβαδά, «Αυτές οι ξένες αγκαλιές» με τη Θεοδώρα Μπάκα σε μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, καθώς και το «Όταν θα κοιτάζω εσένα» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Μακεδόνα σε μουσική Διονύση Τσακνή. Τα εμβόλιμα μουσικά ιντερμέδια προέρχονται από μουσική που έγραψε ο Νίνο Ρότα για ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι.
Παραγωγή: Μάρα Καλούδη, Σιδερής Πρίντεζης