Θυμάστε που κάποιοι χαίρονταν επειδή το Twitter διέγραψε τον λογαριασμό του Τραμπ;

Θυμάστε που κάποιοι χαίρονταν επειδή το Twitter διέγραψε τον λογαριασμό του Τραμπ;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαγράφονται σχόλια στο facebook που είναι υπέρ των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα ως κρατούμενος.

23 Φεβρουαρίου 2021

Και όχι μόνο αυτό αλλά και μπαίνει απαγορευτικό στους χρήστες, όπως συνέβη χθες βράδυ (μεταξύ άλλων) με δύο συντάκτες του 2020mag.gr, τον Κώστα Κωστάκο και την Χρύσα Λύκου.

Οπως γράφει το Infowar, «η εταιρεία Facebook διαγράφει σχόλια και μπλοκάρει λογαριασμούς Ελλήνων δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα. Μεταξύ άλλων λογοκρίθηκαν σχόλια του Αρη Χατζηστεφάνου, της Μαρίας Λούκα, και της Χρύσας Λύκου ενώ το Facebook μπλόκαρε για επτά ημέρες το λογαριασμό του Κώστα Κωστάκου. Όλοι οι δημοσιογράφοι ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εκδικητική στάση της απέναντι στον κρατούμενο».

Το μήνυμα που έλαβε η Μαρία Λούκα από την αμερικανική πλατφόρμα αναφέρει ότι «Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις».

Οπως καταλαβαίνετε το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι αυτό που κάνουν το Twitter και το Facebook αποφασίζοντας κατά το δοκούν ποια είναι τα όρια της δημοκρατίας και της ελευθερίας της άποψης. Είτε αυτά αφορούν τις απόψεις του Τραμπ είτε τα πολιτικά δικαιώματα του Κουφοντίνα