Το ρεπορτάζ της Ναταλί που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το ρεπορτάζ της Ναταλί που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη μάθαμε για το σημείο μηδέν για την αποπομπή Λιγνάδη.

28 Φεβρουαρίου 2021

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ηταν η συνέντευξη που πήρε η Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον Νίκο Σ. στο 2020mag.gr. Οπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η συνέντευξη αυτή αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού αποπέμφθηκε λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευση. Και στη συνέχεια ακολούθησαν και τα επιπλέον, με τις νέες καταγγελίες, τις δύο μηνύσεις εναντίον του (έρχεται και τρίτη), την κατακραυγή και την προφυλάκισή του.

Ηταν μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία για τη Ναταλί Χατζηαντωνίου. Και δεν ήταν μόνο η συνέντευξη αυτή καθ εαυτή επιτυχημένη, αλλά και ο άψογος χειρισμός της, πριν και μετά τη δημοσίευση. Η Ναταλί (που κάνει καθημερινά πολιτιστική εκπομπή στον «105.5 Στο Κόκκινο», 5 με 6 τα απογεύματα) παρέδωσε μαθήματα ηθικής δημοσιογραφίας. Και δεοντολογίας.

Αξίζει να γραφτούν όλα αυτά και για έναν, ακόμα, λόγο: για τις επιθέσεις που δέχτηκε η δημοσιογράφος από συναδέλφους της του πολιτικού ρεπορτάζ, γυναίκες ως επί το πλείστον, οι οποίες έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Λιγνάδη! Κορυφαία όλων η Πέπη Ραγκούση που την ανατριχιαστική σεξουαλική κακοποίηση την κατέγραψε, δίχως ίχνος ντροπής, ως ερωτική συνεύρεση ενηλίκων. Ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται στη φυλακή και όλες αυτές οι συνάδελφοι και πολλοί ακόμα (είδαμε και στα «ΝΕΑ» διάφορα) θα έπρεπε πλέον να ντρέπονται. Που βγαίνουν και με θράσος να μιλήσουν για το φιλμ «Spotlight» και να κάνουν μαθήματα σωστής δημοσιογραφίας - δημοσιογράφοι του πολιτιστικού που πληρώνονται και από Ιδρύματα. Τα ίδια είχαν κάνει και με την υπόθεση Λούκου που ήταν πολύ πιο απλή φυσικά σε σχέση με τώρα και τους βιασμούς ανηλίκων.

Μη χανόμαστε όμως με τα περιττά: η συνέντευξη του Νίκου Σ. δημιούργησε κατάσταση και αυτό ακριβώς σημαίνει δημοσιογραφία. Τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις