Οχι 20% αλλά μόλις 0,3% άνοδο έδωσε στην ΕΡΤ1 το νέο της πρόγραμμα

Οχι 20% αλλά μόλις 0,3% άνοδο έδωσε στην ΕΡΤ1 το νέο της πρόγραμμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ολο πανηγυρίζει η ΕΡΤ για τις επιτυχίες της αλλά μόλις μπαίνουμε να μετρήσουμε, διαπιστώνουμε άλλα.

01 Μαρτίου 2021

«Σημαντική αύξηση στη συνολική της τηλεθέαση σημείωσε και τον Φεβρουάριο η ΕΡΤ1, επιβεβαιώνοντας τη σταθερά ανοδική πορεία της δημόσιας τηλεόρασης» μας λέει στο Δελτίο Τύπου. «Αν κάποιος παραβάλει μήνα προς μήνα την τηλεθέαση της ΕΡΤ1 από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα, θα διαπιστώσει ότι η ποσοστιαία αύξηση βρίσκεται στο 20% σε σχέση με τη σεζόν 2019-2020, στοιχείο που δικαιώνει τις επιλογές της δημόσιας τηλεόρασης με το νέο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό της πρόγραμμα».

Αυτή είναι η μία ανάγνωση βέβαια και αφορά τη σύγκριση με το ανύπαρκτο περσινό πρόγραμμα - διότι φέτος η ΕΡΤ διαθέτει όντως πρόγραμμα και, σε πολλές περιπτώσεις, πολύ καλό.

Υπάρχει λοιπόν και άλλη ανάγνωση. μία διαφορετική σύγκριση που μπορούμε να κάνουμε. Να συγκρίνουμε τον Φεβρουάριο (τώρα με το πλήρες πρόγραμμα) με τον Σεπτέμβριο στην αρχή της σεζόν (χωρίς νέο πρόγραμμα). Διαφορά, μόλις 0,3%. Η σύγκριση με τον Οκτώβριο (που ξεκινούσε το νέο πρόγραμμα - Δευτέρα 12 Οκτωβρίου το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το «Τα καλύτερά μας χρόνια») είναι ακόμα πιο απογοητευτική : +0.1%.

Αλήθεια, με τόσο μικρή άνοδο πόσο επιτυχημένο μπορεί να θεωρείται το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, ειδικά όταν αυτό έχει κοστίσει, όπως λέγεται, δεκάδες εκατομμύρια;