Επιστρέφει στην τηλεόραση το νεανικό BBC Three

Επιστρέφει στην τηλεόραση το νεανικό BBC Three
Ακολουθήστε μας στο Google news

6 χρόνια μετά το «λουκέτο» του.

03 Μαρτίου 2021

Στην διόρθωση μιας λανθασμένης -όπως αποδεικνύεται- απόφασής της προχωρά η βρετανική δημόσια τηλεόραση. Με χθεσινή του ανάρτηση στο ειδησεογραφικό του portal, το BBC ανακοίνωσε την επαναφορά στους τηλεοπτικούς δέκτες του BBC Three, του νεανικού καναλιού του οργανισμού που απευθύνεται στις ηλικίες από 18 έως 35 ετών, τον Ιανουάριο του 2022. Ο τηλεοπτικός σταθμός είχε κλείσει το 2016 λόγω περικοπών, και είχε μετατραπεί σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Όπως εξηγεί το BBC στο δημοσίευμά του, ο λόγος που το BBC Three επιστρέφει στην τηλεόραση είναι η μεγάλη επιτυχία του στη μυθοπλασία, με σειρές όπως το «Fleabag», το «Normal People» και το «Killing Eve», και την νέα στρατηγική του οργανισμού για μεγαλύτερη προσέγγιση του νεανικού κοινού. Και συνεχίζει, λέγοντας ότι μετά το κλείσιμο του καναλιού επιταχύνθηκε η φυγή των νέων από την τηλεόραση για τις πλατφόρμες streaming. Η συζήτηση για το «comeback» είχε ξεκινήσει από πέρσι.

Το BBC Three θα εκπέμπει από τις 7 το απόγευμα έως τις 4 τα ξημερώματα, μοιραζόμενος τον δίαυλό του με το παιδικό κανάλι CBBC. Όπως γινόταν και πριν το «λουκέτο».