Ετσι εκδόθηκε το Documento του Κώστα Βαξεβάνη

Ετσι εκδόθηκε το Documento του Κώστα Βαξεβάνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή την πρόταση για Προανακριτική η εφημερίδα έδωσε το χρονικό της έκδοσής της.

09 Μαρτίου 2021

* Το Documento εκδόθηκε Νοέμβριο του 2016, ως επιχείρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα (και όχι του Χρήστου Καλογρίτσα).
* Ο Κώστας Βαξεβάνης υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας χωρίς να έχει μετοχές ή ιδιοκτησιακή σχέση. Ο τίτλος «Documento» ήταν δικός του ωστόσο, κατοχυρωμένος με συμβόλαιο.
* Τον Ιανουάριο του 2017, ο Καλογρίτσας ενημέρωσε το Βαξεβάνη ότι θα διαχωρίσει τη θέση του από την εφημερίδα.
* Μάρτιο του 2017, η εταιρεία «Documento Media», με μοναδικό μέτοχο τον Κώστα Βαξεβάνη, σε συνεννόηση με τους συντάκτες, ξεκινά την έκδοση του Documento «χωρίς Καλογρίτσα», από το μηδέν. Δεν υπήρχε ούτε ενεργητικό, ούτε παθητικό που μεταβιβάστηκε.

--) Όταν ο Καλογρίτσας πήρε μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσε εγγυητική επιστολή ύψους 3.000.000 ευρώ. Οταν δεν μπόρεσε να πληρώσει την πρώτη δόση του τιμήματος και βγήκε εκτός αδειών, τα χρήματα της εγγυητικής κατέπεσαν υπέρ του Δημοσίου. Ομως το ΣτΕ έναν μήνα αργότερα ακύρωσε το διαγωνισμό οπότε το Δημόσιο έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα της εγγυητικής. Ιανουάριο του 2017 τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν. Τα χρήματα αυτά οδηγήθηκαν -σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- σε προσωπικό λογαριασμό του Καλογρίτσα, άσχετο με το Documento.