Τέλος από το ITV ο Πιρς Μόργκαν γιατί «δεν πιστεύει λέξη» από όσα είπε η Μέγκαν

Τέλος από το ITV ο Πιρς Μόργκαν γιατί «δεν πιστεύει λέξη» από όσα είπε η Μέγκαν
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολλές οι καταγγελίες στο βρετανικό ΕΣΡ.

09 Μαρτίου 2021

Ένα σχόλιο του (πρώην, πλέον) παρουσιαστή της εκπομπής «Good Morning Britain» του ITV, ήταν αρκετό για να χάσει τη δουλειά του και να εξοργίσει το τηλεοπτικό κοινό της Μεγάλης Βρετανίας. Τη Δευτέρα, στον απόηχο της συνέντευξης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Πιρς Μόργκαν δήλωσε ότι «δεν πιστεύω ούτε λέξη από όσα λέει η Μαρκλ, δεν θα την πίστευα ακόμα κι αν μου διάβαζε δελτίο καιρού». Το σχόλιο αυτό έγινε μετά την αναπαραγωγή αποσπάσματος όπου η πρώην ηθοποιός έλεγε ότι σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία, κατά τη διαμονή της στο Παλάτι.

Λόγω των σχολίων του ο Πιρς Μόργκαν επικρίθηκε ακόμα και από έναν εκ των συμπαρουσιαστών του στην εκπομπή, ο οποίος τον κατηγόρησε για εμμονική και «διαβολική συμπεριφορά», με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποχωρήσει από το πλατό. Επιπλέον, η βρετανική αρχή που εποπτεύει την ραδιοτηλεόραση, η Ofcom, ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί πάνω από 41 χιλιάδες καταγγελίες για τα όσα ειπώθηκαν στο «Good Morning Britain», και ότι βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Το ITV γνωστοποίησε σήμερα ότι μετά από συζητήσεις με τον Πιρς Μόργκαν ο ίδιος αποφάσισε να αποχωρήσει από το κανάλι. Αργότερα, σε νέα δήλωσή του, ο δημοσιογράφος είπε ότι «όταν μιλήσαμε για αυτό (σ.σ. τη συνέντευξη) χθες, είπα ότι γενικά δεν πιστεύω ό,τι είπε η Μέγκαν Μαρκλ, και έχω ακόμη σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά τους. Όμως, θέλω να εκφράσω την θέση μου για τα ψυχολογικά προβλήματα και την αυτοκτονία. Αυτά είναι σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, και αν κάποιος νιώθει έτσι πρέπει να λαμβάνει την απαραίτητη θεραπεία και υποστήριξη συνεχώς».