«Στην υγειά μας» απόψε με τον Τάκη Μουσαφίρη

«Στην υγειά μας» απόψε με τον Τάκη Μουσαφίρη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη που έφυγε από τη ζωή, στην ΕΡΤ 2.

12 Μαρτίου 2021

Με αφορμή τον θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη, η δημόσια τηλεόραση του αποτίει «φόρο τιμής». Εκτάκτως, σήμερα Παρασκευή στις 10 το βράδυ, η ΕΡΤ2 θα μεταδώσει σε επανάληψη το αφιέρωμα που είχαν κάνει το 2005 στον συνθέτη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και το «Στην Υγειά μας».

Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το Αρχείο της ΕΡΤ, στο οποίο ο Τάκης Μουσαφίρης τραγουδάει, μιλάει για τη ζωή του και παρουσιάζει τους καλεσμένους του. Ειδικότερα, καλεσμένοι του σπουδαίου λαϊκού δημιουργού είναι οι: Δημήτρης Μητροπάνος, Κατερίνα Κούκα, Αντώνης Αντωνιάδης, Πάνος Γεραμάνης, Αριέττα Μουτούση, Άγγελος Διονυσίου, Στέλιος Διονυσίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δούκισσα, Δημήτρης Τυπάλδος, Τόνης Γκουλούρης, Τίτος Καλλίρης, Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Στέλιος Ελληνιάδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Γιώργος Παπαχρήστος, Αχιλλέας Ασλανίδης.

Ο Τάκης Μουσαφίρης είχε γεννηθεί στα Ιωάννινα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Τα τραγούδια που είχε γράψει ξεπερνούν τα 600. «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο», «Μια ζωή πληρώνω»,«Ένα λεπτό περιπτερά», «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Μυστικέ μου έρωτα», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Χιονάνθρωπος», «Το σ' αγαπώ δεν το λέω» είναι μερικές από τις επιτυχίες του. Είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Κατερίνα Στανίση, η Πίτσα Παπαδοπούλου και η Ρίτα Σακελλαρίου