Μήνυση από τον Μένιο Φουρθιώτη στην Espresso

Μήνυση από τον Μένιο Φουρθιώτη στην Espresso
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για συκοφαντική δυσφήμηση, όπως υποστηρίζει, για δημοσίευμα της εφημερίδας.

15 Μαρτίου 2021

update 3: Δευτέρα 07:45. Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Espresso το βλέπετε παραπάνω. 

update 2: Ωρα 23:00. «Πρόσωπα όπως ο κ. Στέλιος Πέτσας και ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης είναι βέβαιον ότι θα βρεθούν στο πλευρό του, έστω και νοητά».

Μάλλον, τον δουλεύουν τον Μένιο Φουρθιώτη από τον όμιλο Φιλιππάκη. 

Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Μένιου Φουρθιώτη

update: Καθαρά Δευτέρα βράδυ, 21:40, με την αστυνομία σε μία απίστευτη κινητοποίηση να αναζητεί όλους όσοι αναφέρονται στην ταυτότητα της εφημερίδας για να τους συλλάβει. Τι ζούμε... 

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη εναντίον του Γιάννη Φιλιππάκη: «Να ξέρετε ότι τον Φιλιππάκη θα τον κλείσω φυλακή».

__________________________________

Ο Μένιος Φουρθιώτης. μέσω της δικηγορικής εταιρίας «Νικόλαος Αγαπηνός και συνεργάτες», μήνυσε τον Γιάννη Φιλιππάκη, ιδιοκτήτη της Espresso, της Δημοκρατίας, της Εστίας κ.ά. καθώς και τους λοιπούς κατά νόμο υπεύθυνους, για «συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Αφορμή, το δημοσίευμα που βλέπετε παρακάτω, στην Espresso του Σαββατοκύριακου. Οπότε τους μήνυσε όλους, από τον δημοσιογράφο που έγραψε το κομμάτι μέχρι και τον εκδότη

 

Η δικηγορική εταιρία με ανακοίνωσή της μιλάει για «απαράδεκτη δημοσιοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων» του Μένιου Φουρθιώτη, οπότε «κατέστη επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και φύλαξής του». Εχει υποβάλει λέει και συγκεκριμένο αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές στις 8 Μαρτίου.

Και καταλήγει η ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας πως ο Μένιος Φουρθιώτης, νοσηλεύεται: «Η εκτόξευση απειλών κατά του εντολέα μας ζωντανά στον τηλεοπτικό αέρα κατά την παρουσίαση της εκπομπής του στις 14.03.2021 του επέφερε σοβαρή στρεσσογόνο κατάσταση με προβλήματα καρδιολογικής φύσεως που τον οδήγησαν στο Νοσοκομείο στο οποίο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς να μας επιτρέπεται να δημοσιοποιήσουμε περαιτέρω στοιχεία για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του λόγω του ότι αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο».

Στο δελτίο τύπου του δικηγορικού γραφείου δεν αναφέρεται ούτε η εφημερίδα, ούτε το δημοσίευμα

Με σημερινή του ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μας ενημερώνει πως έχουμε «αναζήτηση δημοσιογράφων κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso». Και σημειώνει η ΕΣΗΕΑ πως «διαχρονικά καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές» και «το Δ.Σ. παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα Περί Τύπου». Επομένως η μήνυση αφορά δημοσίευμα της Espresso