«'21 Η Επανάσταση των Ελλήνων» στο Mega

«'21 Η Επανάσταση των Ελλήνων» στο Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (16/03/2021).

16 Μαρτίου 2021

Ανήμερα της Εθνικής επετείου, την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 00.10, θα κάνει πρεμιέρα από το «μεγάλο κανάλι» η νέα σειρά ντοκιμαντέρ για το 1821, που επιμελήθηκε ο Γεώργιος Π. Μαλούχος και παρουσιάζει ο Τάσος Νούσιας. Η παραγωγή του Mega δημιουργήθηκε με αφορμή (φυσικά) τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και βασίζεται στο ιστορικό αρχείο του Βήματος και των Νέων. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ξεκίνησε την Επανάσταση τον Φεβρουάριο του '21 και τον αδερφό του, Δημήτριο Υψηλάντη, που έδωσε την τελευταία μάχη του Αγώνα στην Πέτρα Βοιωτίας, τον Σεπτέμβριο του 1829.

-------------------------

Λαθραία τσιγάρα και ακρίτες στην εποχή της πανδημίας, στο «Special Report».

Με δύο ακόμη θέματα ασχολείται απόψε η εκπομπή έρευνας του ΑΝΤ1, απόψε στις 23.30. Ο Τάσος Τέλλογλου επισκέπτεται τον Ασπρόπυργο, και συγκεκριμένα μια αποθήκη από όπου παράγονταν εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα μέσω ενός μεγάλου κυκλώματος εταιρειών, και μιλά με αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος, και ανθρώπους της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στη συνέχεια ο Αντώνης Φουρλής ταξιδεύει στο Αγαθονήσι, ένα από τα πρώτα νησιά που θα γίνει Covid-free, και συνομιλεί με τον δήμαρχο του νησιού, εκπαιδευτικούς από το σχολείο του που αριθμεί μόλις 7 μαθητές και απλούς κατοίκους, για τη διαδικασία των εμβολιασμών εκεί.

-------------------------

Πιο κοντά στο 10% οι ειδήσεις του Open.

Ανοδική πορεία είχε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ανοιχτού καναλιού» στο τετραήμερο 8-12 Μαρτίου, μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας και τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν στη Νέα Σμύρνη, με τον τραυματισμό αστυνομικού. Ο μέσος όρος της Νίκης Λυμπεράκη ανέβηκε στο 9% που αντιστοιχεί σε περίπου 357 χιλιάδες τηλεθεατές, ενώ στους άνδρες 45-64 ανέβηκε στο 11,8%.

-------------------------

Υψηλές επιδόσεις για τη «Φάρμα» και το «Ταξί».

Στην επιστροφή του στη μικρή οθόνη την περασμένη εβδομάδα, περίπου 20 χρόνια μετά, το ριάλιτι επιβίωσης που προβάλλει (πλέον) ο ΑΝΤ1 σημείωσε στο πρώτο του επεισόδιο 29,5% στο 18-54 έχοντας 1.486.861 τηλεθεατές μέσο όρο, ενώ στο δεύτερο είχε 24,6% στις ίδιες ηλικίες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ένα από τα καλύτερα για το «Ταξί», από άποψη τηλεθέασης, καθώς το Σάββατο σημείωσε 15,4% στο 18-54 φτάνοντας μέχρι το 26,8% σε γυναικείο κοινό, και την Κυριακή ξανά στο «δυναμικό κοινό» είχε 15% και έφτασε μέχρι το 35% σε ανδρικό κοινό.