Μήνυση από αστυνομικούς εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη

Μήνυση από αστυνομικούς εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γιατί; Επειδή έκανε αυτό που προτάσσει ο νόμος. Ανήκουστα πράγματα.

21 Μαρτίου 2021

Από τα παράδοξα της σημερινής εποχής: να δέχεσαι μήνυση επειδή τηρείς τον νόμο! Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ. Είναι οι ίδιοι, 22 αστυνομικοί του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, οι οποίοι την Παρασκευή το μεσημέρι είχαν στείλει εξώδικα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το Documento, γιατί δημοσίευσαν καταγγελίες πολιτών ότι βασανίστηκαν στη ΓΑΔΑ.

Το Documento, όπως ορίζει ο νόμος, δημοσίευσε το εξώδικο απαντώντας σε αυτό. Οταν κάποιο ΜΜΕ δέχεται εξώδικο, είναι υποχρεωμένο να το βάλει, είτε ολόκληρο είτε μέρος του (αν είναι μεγάλο), σημειώνοντας φυσικά και τον αποστολέα. Ανώνυμα εξώδικα ως γνωστόν δεν υφίστανται.

Το βράδυ του Σαββάτου (ώρα 23:08) ο Μιχάλης Τεζάρης έγραψε στο Lawandorder.gr ότι «αναζητείται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του αστυνομικοί των κρατητηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση αφορά παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατατέθηκε στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτόφωρο λήγει σήμερα στις 12 το βράδυ.». 

Το αυτόφωρο έληγε στις 12 το βράδυ του Σαββάτου

«Είναι ανήκουστο, να στέλνουν κάποιοι εξώδικο σε εφημερίδα για να δημοσιευθεί, αλλά το όνομα αυτών που το στέλνουν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο» έγραψε, σωστά, το Documento. «Πήγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακάμπτοντας τον εισαγγελέα, γιατί γνώριζαν ότι κανένας εισαγγελέας δεν θα έβγαζε ένταλμα. Το έκανε η δίωξη. Δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε ένα φιλικό τους κομμάτι της αστυνομίας για να κάνουν αυτό που ήθελαν», δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης στο Tvxs προσθέτοντας ότι στρέφεται νομικά ενάντια στους 22 αστυνομικούς της ΓΑΔΑ, που τον μήνυσαν, αλλά και στην ίδια την Δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Η αστυνομία, όπως καταλαβαίνετε, έχει ξεφύγει εντελώς... Λειτουργεί με όρους χωροφυλακής