Case study ο Μελωδία 99.2

Case study ο Μελωδία 99.2
Ακολουθήστε μας στο Google news

To playlist του ραδιοσταθμού φτιάχνει μία ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού.

02 Απριλίου 2021

Δύο είναι τα ραδιόφωνα ελληνικής μουσικής που βρίσκονται στην κορυφή των ακροαματικοτήτων: ο «Μελωδία 99.2» στο έντεχνο ρεπερτόριο και ο «Ρυθμός 94.9» στο πιο λαϊκο-ποπ. Καλά ραδιόφωνα και τα δύο, το καθένα στον τομέα του, δικαίως κερδίζουν υψηλά ποσοστά.

Ο «Μελωδία 99.2» παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα playlist εξαιρετικά προσεγμένη. Δια χειρός Δημήτρη Βραχνού (φωτό κάτω, στη φωτογραφία πάνω είναι η Κωνσταντίνα Βαρσάμη - εδώ βρίσκεται και ο μέγας Ξενοφώντας Ραράκος). Προφανώς και (θα) επαναλαμβάνει κάποια τραγούδια, σαφώς και δεν παίζει δυσεύρετα κομμάτια, αλλά δεν θέλει να είναι κι ένα τέτοιο ραδιόφωνο. Θέλει να παρουσιάζει το καλό ελληνικό τραγούδι μέσα από πλουραλιστικές επιλογές, έστω και αν αυτές δεν είναι πολύ τολμηρές. Υπάρχει ροή όμως, σαν να σε οδηγεί αργά και σίγουρα. Σαν να γνωρίζει επακριβώς το δρόμο. 

 

 

Θα πείτε, θα αναρωτηθείτε, «καλά, είναι τόσο δύσκολο αυτό;». Οχι δεν είναι και τόσο. Δεν είναι όμως διόλου εύκολο. Για να μπορέσεις να παρουσιάσεις έναν ενημερωμένο χάρτη της μουσικής χρειάζεται να διαθέτεις -σίγουρα- δύο πράγματα: γνώση και γούστο. Μοιάζει απλό λοιπόν αλλά δεν είναι.

Στα αφιερώματα του Σαββατοκύριακου, με ένα τραγούδι στο ακριβώς κάθε ώρας, αυτό το weekend έχει -τι άλλο...- Δημήτρη Μητροπάνο.