Το «Total Football» ανέδειξε τις δημοφιλέστερες ελληνικές ομάδες

Το «Total Football» ανέδειξε τις δημοφιλέστερες ελληνικές ομάδες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έρευνα για το ποδοσφαιρικό τοπίο της χώρας από την αθλητική εκπομπή του Open.

05 Απριλίου 2021

Έχοντας μετρήσει πολλές φορές και από κοινού την δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, το «ανοιχτό κανάλι» και η Alco έκαναν το ίδιο και στον αθλητισμό, και ειδικότερα με τις ομάδες στο ποδόσφαιρο. Το βασικό ερώτημα της έρευνας που παρουσίασε χθες το «Total Football», ήταν «ποια ομάδα υποστηρίζετε;» σε δείγμα 2 χιλιάδων ατόμων.

Τις δύο πρώτες θέσεις σε δημοτικότητα κατέλαβαν οι δύο «αιώνιοι», με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρωτιά με 28% και τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 26%. Στην τρίτη θέση, έχοντας όμως πολύ μεγάλο κοινό σε Μακεδονία και Θράκη όπως επισημαίνει το Open, ήταν ο ΠΑΟΚ με 18%, τέταρτη και πέντε μονάδες πιο κάτω ήταν η ΑΕΚ με 13% και πέμπτος ο Άρης με 3%. Η έρευνα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, στοιχεία για το ελληνικό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την αξιοπιστία του και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η πρώτη μεγάλη έρευνα για το ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια, αναδεικνύει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα, που αποτελεί ισχυρή συνήθεια ζωής και ταυτοχρόνως υψηλής εμπορικής αξίας «προϊόν». Παρά την αρνητική αξιολόγηση του πρωταθλήματος της Super League, με δεδομένη την ευρεία κοινωνική του βάση, αλλά και την απήχηση του σε δυναμικές ηλιακά ομάδες, το ποδόσφαιρο μπορεί να αυξήσει την απήχηση του στην ελληνική κοινωνία. Προϋπόθεση, τόσο οι φορείς που το διοικούν, όσο και η Πολιτεία, να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος.