Οι Rock Ιστορίες γίνονται βιβλίο

Οι Rock Ιστορίες γίνονται βιβλίο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Rock Ιστορίες κλείνουν φέτος 10 χρόνια ύπαρξης, και ετοιμάζονται για το νέο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά τους.

09 Απριλίου 2021

Οι εκδόσεις Αστάρτη αρωγός και συνοδοιπόρος, σε αυτή τη νέα βόλτα, μαζί με τον Ηλία Σελιμά, που θα ξεκινήσει την περίοδο του Πάσχα, και θα έχει τι άλλο; Rock χαρακτήρα και νοοτροπία. Μικρές ανείπωτες ιστορίες που έντυσαν στιγμές μοναδικές!

Τι χρειάζεται άραγε για να γράψεις ένα μεγάλο τραγούδι; Ένα μεγάλο rock τραγούδι που θα μείνει για πάντα..

Όσο μεγάλη και αν είναι όμως η προετοιμασία για κάτι τέτοιο, καθ´ομολογία των περισσοτέρων, τα μεγαλύτερα hit γράφτηκαν μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Για παράδειγμα, ο Michael Stipe είπε για το «Everybody Hurts»: «Δε θυμάμαι καν να το γράφω... Παρ´όλα αυτά όμως είμαι πολύ υπερήφανος για το τραγούδι». Κάτι που δε διαφέρει και πολύ από μια δήλωση του Antony Kiedis για τους στίχους του «By The Way»: «Ήταν μία από αυτές τις στιγμές που ένιωσα ότι οι στίχοι φυτεύτηκαν στο μυαλό μου από το διάστημα».

Σε τι αφορούν λοιπόν οι Rock Ιστορίες; Οι Rock Ιστορίες είναι στιγμές. Στιγμές Rock μουσικής… Η οποία Rock μουσική είναι γεμάτη στιγμές και ιστορίες που χαρακτήρισαν και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τις ζωές και τον τρόπο αντιμετώπισης της καθημερινότητας… Είναι η μετουσίωση αυτού που λέμε ψιθυριστά πλέον, ενώ κάποτε το βροντοφωνάζαμε, το γράφαμε σε οποιαδήποτε επιφάνεια μας ήταν διαθέσιμη: «Το Rock είναι τρόπος ζωής…».