Ρεκόρ σεζόν για το «Special Report» και συνέχεια με τον ελληνικό τουρισμό

Ρεκόρ σεζόν για το «Special Report» και συνέχεια με τον ελληνικό τουρισμό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (05/05/2021).

05 Μαΐου 2021

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε, όπως φάνηκε, το τηλεοπτικό κοινό για το πασχαλινό επεισόδιο της εκπομπής έρευνας του ΑΝΤ1. Τα «backstage» και οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της ταινίας «Man of God», της Γιελένα Πόποβιτς, ήταν πρώτα στο 18-54 με 16,8%, σημειώνοντας 26% σε επι μέρους γυναικείο κοινό και 17,1% σε ανδρικό. Στο νέο του επεισόδιο, την ερχόμενη Κυριακή στις 00.45, το «Special Report» ερευνά το φετινό «στοίχημα» του τουρισμού στη χώρα μας. Ο Αντώνης Φουρλής ταξιδεύει στη Σαντορίνη, την Κρήτη, τα Μετέωρα και τη Βόρεια Ελλάδα, καταγράφοντας τις προετοιμασίες αλλά και τις ανησυχίες των επαγγελματιών.

-------------------------

«Αφύλαχτη Διάβαση» με τις φυλακίσεις δημοσιογράφων στην Τουρκία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου, που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Μαϊου, το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη εστιάζει στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Την ερχόμενη Παρασκευή στις 15.00, μέσα από τη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος, η «Αφύλαχτη Διάβαση» ερευνά τις φυλακίσεις τούρκων δημοσιογράφων από το καθεστώς Ερντογάν, μιλώντας με 5 εξ αυτών για τα «μη αρεστά» εκδοτικά συγκροτήματα που έκλεισαν, τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια που υπέστησαν στα λευκά κελιά τύπου F, πριν καταφέρουν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

-------------------------

Οι αποψινοί καλεσμένοι του «The 2Night Show».

Στις 11.30 το βράδυ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξενεί στην εκπομπή του, στον ΑΝΤ1, τον δημοσιογράφο και διευθυντής διεθνούς ρεπορτάζ του καναλιού του Αμαρουσίου, Νικόλα Βαφειάδη, την τραγουδίστρια και φετινή εκπρόσωπο της Κύπρου στη Eurovision, Έλενα Τσαγκρινού, και την ηθοποιό και πρωταγωνίστρια της σειράς «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», Πηνελόπη Πιτσούλη.

-------------------------

«Ταραντινικές» βραδιές με «Kill Bill» στο Open.

Δύο από τις πιο κλασσικές και επιτυχημένες ταινίες του Κουεντίν Ταραντίνο, με πρωταγωνιστές την Ούμα Θέρμαν, τον Ντέιβιντ Καραντάιν, τον Μάικλ Μάντσεν και άλλους, έρχονται στο «ανοιχτό κανάλι» για δύο Πέμπτες. Αύριο στις 23.00 θα προβληθεί στο Open το πρώτο «Kill Bill», και μια εβδομάδα αργότερα την ίδια ώρα θα προβληθεί και η δεύτερη ταινία της σειράς.

-------------------------

Μάιος αφιερωμένος στο Φεστιβάλ των Καννών στο TV5 Monde.

Παρόλο που και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά events δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω του κορωνοϊού, το διεθνές κανάλι δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές του να θυμηθούν 5 γαλλόφωνες (κυρίως) ταινίες που βραβεύτηκαν τα τελευταία 12 χρόνια, μαζί με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από σημαντικά πρόσωπα του Φεστιβάλ των Καννών στην υπηρεσία TV5 Monde Plus. Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/05
22.00 «J'ai tué ma mére» («I Killed My Mother»)

ΠΕΜΠΤΗ 20/05
22.00 «Plaire, aimer et courir vite» («Sorry Angel»)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/05
22.00 «Les amours imaginaires» («Heartbeats»)

ΠΕΜΠΤΗ 27/05
22.00 «La Loi du marché» («The Measure of a Man»)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/05
22.00 «Sofia»

«L' Invité»
Αποκαλύπτονται στην Κρουαζέτ.
Ο Xavier Dolan, οι αδελφοί Dardenne, ο Claude Lelouch... Αποκλειστικές συνεντεύξεις και ανάβαση των σκαλιών με ηθοποιούς, σκηνοθέτες και πολλούς άλλους (από τις 05/05).

«Oui Cannes»
Η λάμψη του κινηματογράφου από το Κεμπέκ.
Με τον Ξαβιέ Ντολάν, μεταξύ άλλων, αναζητάμε τους λόγους της επιτυχίας του Κεμπέκ στην βιομηχανία του κινηματογράφου διεθνώς.