Το Δεύτερο Πρόγραμμα έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά πλέον

Το Δεύτερο Πρόγραμμα έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά πλέον
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το μεγαλείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας φάνηκε τώρα με τον Μίκη...

05 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο ήταν τα ραδιόφωνα που τίμησαν όσο κανένα άλλο τον Μίκη, μετά το θάνατο του, την Πέμπτη το πρωί: το Δεύτερο Πρόγραμμα και ο Μελωδία 99.2. Αλλαξαν πλήρως το πρόγραμμά τους και έπαιζαν αποκλειστικά και μόνο μουσικές και τραγούδια του Μίκη. Την ημέρα του θανάτου, την Πέμπτη, μόνο Μίκη έπαιζαν επίσης ο Μέντα 88 και ο Ελληνικός 93.2 από τα μουσικά ραδιόφωνα. Και το Τρίτο Πρόγραμμα από τη δική του σκοπιά. Φυσικά και όλα τα ενημερωτικά ραδιόφωνα παρουσίασαν διάφορα αφιερώματα, όπως και ο Αθήνα 9.84 που επίσης έγινε μονοθεματικό στη μουσική του. Μέχρι και ο ξένος Galaxy 92 έκανε τρίωρο αφιέρωμα στον συνθέτη μας.

Τη διαφορά ωστόσο την έκανε το Δεύτερο Πρόγραμμα που παρουσίασε τα πιο πολλά και πιο πλήρη αφιερώματα. Βοηθάει φυσικά και το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ. Το Δεύτερο Πρόγραμμα το οποίο συνεχίζει ακόμα, για 4η μέρα σερί, να παίζει αποκλειστικά και μόνο Μίκη Θεδωράκη.

Οσο για την καλύτερη εκπομπή όλων αυτών των ημερών, αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο μία, είναι εκείνη που έκανε ο Φώτης Απέργης, το Σάββατο το απόγευμα, 4 με 6 στο Δεύτερο. Αναζητήστε την στα on demand, θα την ευχαριστηθείτε.