Βαριά πρόστιμα και για «fake news» του Γιώργου Τράγκα για τον κορωνοϊό

Βαριά πρόστιμα και για «fake news» του Γιώργου Τράγκα για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Καμπάνες» 90 χιλιάδων ευρώ σε 4 ραδιόφωνα.

25 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίζεται ο «χορός» των προστίμων από το ΕΣΡ, για εκπομπές του Γιώργου Τράγκα που αναμεταδόθηκαν από σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Αυτή τη φορά τιμωρήθηκαν με 25 χιλιάδες ευρώ ο Ελλάδα 94.3 και ο Focus 103.6 και 20 χιλιάδες ευρώ ο Καστοριά FM 91.5 και ο Ιόνιον FM 95.5 Ηλείας για «παράβαση εκ προθέσεως της υποχρέωσης ακριβούς και με το απαιτούμενο αίσθημα ευθύνης μετάδοσης των πληροφοριών και των ειδήσεων». Για τον τελευταίο, μάλιστα, είναι η δεύτερη ποινή μέσα σε λίγες μέρες για άλλη εκπομπή του δημοσιογράφου, για την οποία είχε τιμωρηθεί με άλλες 35 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Πρόκειται για τρεις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα, οι οποίες μεταδόθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, όπου ο ίδιος μιλούσε για φαρμακευτικά σκευάσματα που «θεράπευαν» τον κορωνοϊό, και που υποτίθεται αποσιωπούνταν η ύπαρξή τους για χάρη των εμβολίων. Στο σκεπτικό του το ΕΣΡ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ελεγχόμενη εκπομπή μετέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για την ύπαρξη αποτελεσματικών φαρμάκων που οδηγούν στην ίαση του κορονοϊού και προκάλεσε με τον τρόπο αυτό κίνδυνο σύγχυσης στο κοινό που μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεριφορές επιβλαβείς για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Ταυτοχρόνως, προέβαλε ατεκμηρίωτα τον ισχυρισμό ότι αποσιωπάται σκοπίμως και αντιεπιστημονικώς η ύπαρξη των υποτιθέμενων αποτελεσματικών αυτών φαρμάκων για να προωθηθούν τα εμβόλια και να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εμπλεκόμενων στην παραγωγή των εμβολίων εταιρειών».

Τα πρόστιμα συνολικού ύψους 90 χιλιάδων ευρώ, έρχονται να προστεθούν στα άλλα (ΕΔΩ και ΕΔΩ), που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω των εκπομπών του Γιώργου Τράγκα σε διάφορα ΜΜΕ, και μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες ευρώ.