Ναυτιλιακό ρεπορτάζ χωρίς ναυτιλιακό συντάκτη δεν γίνεται

Ναυτιλιακό ρεπορτάζ χωρίς ναυτιλιακό συντάκτη δεν γίνεται
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ελληνική δημοσιογραφία στα χειρότερά της.

29 Νοεμβρίου 2023

Γράφει ο Σταύρος Μαλαγκονιάρης (στα social media) για το ναυάγιο του «Raptor» και την απουσία, πλέον, εξειδικευμένων ρεπόρτερ στα ΜΜΕ:

Για να ξεκαθαρίζουμε. Ναυτιλιακό ρεπορτάζ χωρίς ναυτιλιακό συντάκτη δεν γίνεται. Αυτό φάνηκε, ξεκάθαρα, για μια ακόμα φορά, με τη ναυτική τραγωδία στο μικρό φορτηγό «Raptor», οπότε πήραν… αμπάριζα και βγήκαν διάφοροι «αστέρες» κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς, διακινώντας αστυνομικά σενάρια, χωρίς στοιχεία ή ακόμα χειρότερα χαρακτηρίζοντας ως παρανομίες τις «παρατηρήσεις» σε μια επιθεώρηση πλοίου ή ανακαλύπτοντας περίεργες «μαύρες λίστες» οργανισμών, οι οποίες στην πραγματικότητα αφορούν την ποιότητα σημαιών ή διασταλτικά και πλοίων, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με παράνομες πράξεις.
Ο… αφανισμός των ναυτιλιακών συντακτών, όπως και πολλών άλλων εξειδικευμένων συντακτών, ήταν επιλογή των ιδιοκτητών ΜΜΕ, από τα πρώτα χρόνια των Μνημονίων ώστε με τις απολύσεις να κάνουν… οικονομία. Το χειρότερο είναι ότι σε αυτή την επιλογή των ιδιοκτητών, υπήρξαν διευθυντικά στελέχη που συναίνεσαν.
Βέβαια, για την ποιότητα της ενημέρωσης ούτε λόγος, έχουν αποδείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει.

Συναινεί και η έμπειρη στα ναυτιλιακά, δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.», Χριστίνα Παπασταθοπούλου:

Όπως τα γράφει ο εξαιρετικός συνάδελφος Σταύρος Μαλαγκονιάρης που γνωρίζει πολύ πολύ καλά το ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Όχι τίποτε άλλο γιατί από την Κυριακή έχουμε ακούσει και διαβάσει τέρατα. Δεν γίνεται τα πάντα στην ενημέρωση να τα... ξεπουλάμε για μερικά «κλικ».