Ναι, πράγματι, η «Έρημη Χώρα» του ERTFLIX είναι μία εξαιρετική σειρά

Ναι, πράγματι, η «Έρημη Χώρα» του ERTFLIX είναι μία εξαιρετική σειρά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν είναι και Succession όπως προσπαθεί να μας πείσει η ΕΡΤ, αλλά είναι πολύ καλή.

05 Δεκεμβρίου 2023

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η «Έρημη Χώρα» αν δεν γνωρίζετε, είναι μία νέα μίνι σειρά των 8 επεισοδίων που, συν τοις άλλοις, αποτελεί την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX. Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα και τα επόμενα τέσσερα θα ανέβουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Τι έχει η σειρά; Καταρχάς δεν είναι γουέστερν όπως διάβασα να λέει ανόητα ακόμα και η ΕΡΤ, αν θυμάμαι καλά. Είναι μία σύγχρονη σειρά με σύγχρονη ιστορία. Το γουέστερν ίσως προκύπτει επειδή ο πρωταγωνιστής, ο καταπληκτικός Γιώργος Κέντρος, ζει σε ένα αγρόκτημα. Μόνος του και άγριος. Μέχρι που συμβαίνει ένα γεγονός. Δεν θα κάνω σπόιλ εννοείται, θα σας πως μόνο ότι κάποια στιγμή θα έρθει σε επαφή με την εγγονή του, τη μικρή Αννα Μαρία Μαρινάκη. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ακόμα η Δανάη Σκιάδη ως κοινωνική λειτουργός και ο Γιώργος Καραμίχος ως εισαγγελέας ανηλίκων. Παίζουν όλοι... κανονικά, πράγμα σπάνιο σε ελληνικές σειρές (όχι και τόσο σπάνιο το τελευταίο διάστημα οκ...).

Το (επιτέλους σημερινό) σενάριο καθώς και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Γκικαπέππα που έκανε θαυμάσια δουλειά. Ανώτερη δουλειά από άλλα πολυδιαφημισμένα εγχειρήματα όπως εκείνα του Κεκκάτου ή του Παπακαλιάτη. Ίσως γιατί αποφεύγει πιασιάρικες καταστάσεις, κλισέ ή κραυγαλέες σκηνές που κάνουν απλώς θόρυβο.

Πιάνω τον εαυτό μου να περιμένει να βγει η συνέχεια, τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια. Δεν το περίμενα.