Νέοι πομποί στον Υμηττό για τον βασικό τηλεοπτικό πολυπλέκτη της ΕΡΤ

Νέοι πομποί στον Υμηττό για τον βασικό τηλεοπτικό πολυπλέκτη της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανάλογες αναβαθμίσεις γίνονται και στην περιφέρεια.

14 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζεται η ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού των κέντρων εκπομπής της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, εγκαταστάθηκαν νέοι ψηφιακοί πομποί στον Υμηττό για την μετάδοση του βασικού πολυπλέκτη της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ1 HD, ΕΡΤ News HD, Βουλή TV) από τον δίαυλο 21 (474 MHz), αναφέροντας πως πλέον το σήμα είναι καλύτερο και σε ποιότητα και σε ισχύ. Το ίδιο έγινε και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο ραδιόφωνο όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ που εκπέμπουν στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία (Πρώτο 88, Δεύτερο 90, Τρίτο 92, ΕΡΑ Σπορ 93.9, 9.58 FM, 102 FM), εκπέμπουν το σήμα τους από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη με τους νέους τους πομπούς. Επίσης, αναβάθμιση των ραδιοφωνικών πομπών έχει ήδη γίνει και στη Ρόδο, τον Έβρο, την Κω, την Κέρκυρα, τον Βόλο, την Λάρισα, τα Χανιά, τις Σέρρες, την Κεφαλονιά και την Φωκίδα.

«Η ΕΡΤ προγραμματίζει την αντικατάσταση όλων των παλαιών πομπών και τη διεύρυνση του δικτύου Ραδιοφωνίας, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της ισχύος του σήματος εκπομπής της και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματά της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΡΤ, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι με τους νέους πομπούς θα επιτευχθεί αύξηση έως 70% στην ισχύ του σήματος και θα μειωθεί έως και 33% η κατανάλωση της ενέργειας.

(φώτο: tvnewscheck.com)