Υπουργός Τουρισμού εναντίον Υπουργού Πολιτισμού για τα ελληνόφωνα τραγούδια

Υπουργός Τουρισμού εναντίον Υπουργού Πολιτισμού για τα ελληνόφωνα τραγούδια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυβέρνηση για τα πανηγύρια.

14 Μαρτίου 2024

Αυτό συμβαίνει όταν το υπουργείο Πολιτισμού βγάζει στη διαβούλευση ένα πρόχειρο και ανεφάρμοστο νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ελληνικού, συγγνώμη ελληνόφωνου τραγουδιού. Αναμενόμενο το μπάχαλο αμέσως μετά με τους υπουργούς να αλληλομαχαιρώνονται δημοσίως.

Έτσι, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», υπερασπιζόμενη προφανώς και τους ξενοδόχους, τάχθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ποσόστωση στην ελληνική μουσική.

«Τέτοιου είδους ρυθμίσεις έχουν εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία, δεν μπορώ να φανταστώ το κράτος να παρεμβαίνει στην αγορά. Πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Κανείς στον χώρο του τουρισμού δεν λέει πως δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δημιουργούς και θεωρούμε πως είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά», είπε.

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα