Η μουσική πετάει ξανά, τα παγκόσμια έσοδα αυξήθηκαν 10,2% το 2023

Η μουσική πετάει ξανά, τα παγκόσμια έσοδα αυξήθηκαν 10,2% το 2023
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το streaming παίζει φυσικά τον πλέον καθοριστικό ρόλο.

21 Μαρτίου 2024

Σύμφωνα με το Global Music Report 2024 του IFPI, τον οργανισμό που εκπροσωπεί τη μουσική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο, τα παγκόσμια έσοδα από ηχογραφημένη μουσική αυξήθηκαν κατά 10,2% το 2023. Αυτό μεταφράζεται σε εμπορικά έσοδα που έφτασαν τα 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα από το streaming αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης. Αυξήθηκαν κατά 11,2% και αποτελούν σχεδόν το ήμισυ (48,9%) της παγκόσμιας αγοράς. Το 2023, ο αριθμός των επί πληρωμής συνδρομών στις streaming πλατφόρμες ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια για πρώτη φορά - σήμερα μετράμε περισσότερους από 667 εκατομμύρια χρήστες.

Σημειώθηκε επίσης αύξηση κατά 13,4% στα φυσικά έσοδα και κατά 9,5% στα ψηφιακά έσοδα.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο Chief Financial Officer της IFPI και προσωρινός κοινός επικεφαλής του IFPI, John Nolan, δήλωσε: «Αυτή η ανάπτυξη προκύπτει από τις συνεχόμενες επενδύσεις των δισκογραφικών εταιρειών σε καλλιτέχνες και την καριέρα τους – δαπανήθηκαν περισσότερα από 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μόνο για A&R και marketing. Οι φαν υποστηρίζουν ολοένα και περισσότερο τη μουσική, με πολλές επιλογές κγια πρόσβαση σε νέες κυκλοφορίες και με τα παγκόσμια τσαρτ IFPI να περιλαμβάνουν ποικίλα μουσικά είδη και καλλιτέχνες».

Το IFPI εκπροσωπεί περισσότερα από 8.000 μέλη δισκογραφικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο.