Alpha: 15 χρόνια ειδήσεις στις 19.00

Alpha: 15 χρόνια ειδήσεις στις 19.00
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με παρουσιαστή τον άγνωστο (μέχρι τότε) στο τηλεοπτικό κοινό, Αντώνη Σρόιτερ.

28 Μαρτίου 2024

Μια κίνηση που άλλαξε τα δεδομένα στον ανταγωνισμό της βραδινής ενημέρωσης, γιορτάζει ο Alpha. Το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που μετέφερε την ώρα έναρξης του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων στις 7 το απόγευμα, μια ώρα νωρίτερα δηλαδή από των υπολοίπων καναλιών.

Ήταν μια από τις πρώτες αλλαγές που πραγματοποίησε η τότε διοίκηση του γερμανικού RTL Group, που στα τέλη του 2008 είχε εξαγοράσει τα 2/3 του Alpha από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Αργότερα εφάρμοσαν και άλλα κανάλια αυτή τη «συνταγή», όπως ο ΑΝΤ1 και το Open.

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής αλλαγής, ο νέος παρουσιαστής του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Alpha ήταν ένας άγνωστος (μέχρι τότε) δημοσιογράφος στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό. Ο Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα στο «τιμόνι» του και είναι από τους μακροβιότερους παρουσιαστές ειδήσεων της βραδινής ενημέρωσης. Πίσω μόνο από την Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ.

Ιδού τι αναφέρει ο Alpha στο σχετικό του δελτίο τύπου:

30 Μαρτίου 2009. Ο Alpha προχωρά σε μία πρωτοποριακή κίνηση που έμελλε να αλλάξει τη ροή των τηλεοπτικών Ειδήσεων. 15 χρόνια πριν, μετακίνησε το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων μία ώρα νωρίτερα και δημιούργησε νέα δεδομένα στον τηλεοπτικό προγραμματισμό, με τον ανταγωνισμό να ακολουθεί την καινοτόμο τακτική του. Η τολμηρή πρόταση του Alpha έχαιρε θερμής υποδοχής από το τηλεοπτικό κοινό και από το πρώτο κιόλας τρίμηνο σημειώθηκε αύξηση του μεριδίου τηλεθέασης κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Η αλλαγή ζώνης του Δελτίου συνδυάστηκε με τον νέο κεντρικό παρουσιαστή: Ο Αντώνης Σρόιτερ ανέλαβε την παρουσίαση του ανανεωμένου Δελτίου Ειδήσεων, και βρίσκεται στο τιμόνι του μέχρι και σήμερα που μαζί με την εμπειρότερη ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών, συνθέτουν το πιο εμπεριστατωμένο και πολυθεματικό Δελτίο Ειδήσεων.

Παρακάτω το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τη νέα του μορφή. Με ειδήσεις από την πρώτη περίοδο της οικονομικής κρίσης, πριν από το πρώτο μνημόνιο...