Γιατί έκοψαν την εκπομπή του Θάνου Σταθόπουλου στο Τρίτο Πρόγραμμα;

Γιατί έκοψαν την εκπομπή του Θάνου Σταθόπουλου στο Τρίτο Πρόγραμμα;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Περίεργες αποφάσεις...

08 Μαΐου 2024

Το ανέφερε ο ίδιος ο Θάνος Σταθόπουλος:

Η πολυετής συνεργασία μου με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ διακόπτεται [για άλλη μια φορά τα τελευταία 25 χρόνια], καθώς ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος αποφάσισε αιφνιδιαστικά να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας μου που αφορούν στις εκπομπές μου «Για ένα διάστημα κοιμόμουν νωρίς» και “Flores para los muertos”, οι οποίες έληξαν στις 31 Μαρτίου 2024. Η απόφαση ελήφθη εν κρυπτώ, χωρίς την ελάχιστη ενημέρωση και αιτιολόγησή της τόσο προς εμένα όσο και προς τη Διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος.

Εμείς δεν θα πούμε τίποτε για το κόψιμο της εκπομπής, θα αφήσουμε τη Βίβιαν Ευθυμιοπούλου να τα πει:

Για τη σχέση μου με το ραδιόφωνο έχω γράψει πολλές φορές και την αναφέρω πάλι απλώς για να δικαιολογήσω όσα θα γράψω παρακάτω.
Ακούω ΔΙΑΡΚΩΣ ραδιόφωνο γι αυτό και αγαπώ τόσο πολύ τα podcasts και τα audiobooks.
Η εκπομπή του Θάνου Σταθόπουλου, όπως έχω γράψει πολλάκις, είναι η αγαπημένη μου. Από το πλήθος των εκπομπών που ακούω σε όσες γλώσσες ξέρω, κρίνω ΑΥΤΗ ως την καλύτερη.
Η εκπομπή αυτή δίνει λόγο ύπαρξης στο κρατικό ραδιόφωνο και είναι μια από τις αιτίες που είμαι τόσο θετική απέναντι στη διοίκηση της ΕΡΤ.
Τι συμβαίνει; Γιατί διακόπτεται ενώ ο ίδιος δεν το επιθυμεί; Είστε καθόλου στα καλά σας;

Εγραψε και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης:

O Θάνος Σταθόπουλος κάνει (έκανε, μάλλον) εξαιρετικές εκπομπές ανθολογίας. Είναι αδιανόητο αυτό που μόλις έμαθα. Ζούμε σε αλλόκοτους καιρούς.