Χαντακώνουν την Μαρίνα Σάττι με αυτή τη σκηνική παρουσία

Χαντακώνουν την Μαρίνα Σάττι με αυτή τη σκηνική παρουσία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καμία έμπνευση...

10 Μαΐου 2024

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αποτελεί κατόρθωμα να έχεις τη Μαρίνα Σάττι και να παρουσιάζεις τέτοιο χάλι on stage όπως αυτό που αντικρίσαμε χθες το βράδυ, στον 2ο ημιτελικό, της Eurovision. Τη Μαρίνα Σάττι που κάνει συναυλίες και η σκηνική της παρουσία είναι υψηλής αισθητικής και απίστευτης έμπνευσης. Θυμηθείτε τι λέγαμε για το live της στον Κήπο του Μεγάρου, μία διονυσιακή εμφάνιση.

Τραγικό λοιπόν το θέαμα στην Eurovision. Και μπερδεμένο. Ανύπαρκτη χορογραφία, σκηνοθεσία χωρίς ειρμό. Και το μονοπλάνο δεν λειτούργησε, περιόρισε εντελώς την εικόνα. Έχει ξαναγίνει μονοπλάνο στο διαγωνισμό; Νομίζω πως όχι. Η Μαρίνα Σάττι είναι πολύ περισσότερα από αυτό που (δεν) βλέπουμε στην Eurovision.

Καταστρέφουν έτσι κι ένα τραγούδι που αξίζει. Έσβησαν το μπρίο του, εξαφάνισαν όσα το έκαναν να ξεχωρίζει. Επαναλαμβάνω, αυτό αποτελεί κατόρθωμα όταν έχεις έναν καλλιτέχνη όπως η Μαρίνα Σάττι που είναι εκπληκτική στις ζωντανές της εμφανίσεις.

Κινητή κάμερα είχε και η Rosalia στη συναυλία της στην Αθήνα. Κι έκαναν θαύματα. Εδώ πήραν τη μεγάλη σκηνή του Μάλμε και τη μετέτρεψαν σε ένα μικρό και στενό δωματιάκι.

Σε έναν διαγωνισμό που όλα είναι show κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα αντί-show. Όχι μπράβο τους. Χρειάζεται ικανότητα, μη νομίζετε...