Σάββατο βράδυ βλέποντας Coldplay σε live streaming από το Glastonbury

Σάββατο βράδυ βλέποντας Coldplay σε live streaming από το Glastonbury
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και Dua Lipa την Παρασκευή

30 Ιουνίου 2024

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ξέρετε, ε, το Glastonbury ειδικά για τα ονόματα από την Αγγλία είναι κάτι σαν τη Μέκκα τους, ιερός τόπος. Οι συναυλίες τους εκεί είναι πολύ σημαντικές. Τις θεωρούν μοναδικές. Ακόμα και οι Coldplay που σαρώνουν παγκοσμίως.

Χθες λοιπόν το BBC, που δείχνει χρόνια live το φεστιβάλ αλλά μόνο στην Αγγλία, έδωσε για πρώτη φορά πρόσβαση στη ζωντανή του μετάδοση και σε όλους όσοι βρίσκονται εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Πάντα βρίσκαμε τρόπο να το «σπάμε» αλλά τώρα μας ήταν πιο εύκολο.

Οπότε, μεσάνυχτα Σαββάτου στηθήκαμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας με τέρμα τον ήχο, ποτάρες και παρέα, και ευχαριστηθήκαμε ένα ακόμα live των Coldplay. Διαφορετικό από εκείνα της Αθήνας εννοείται, αλλά και με πολλά κοινά σημεία. Είναι σαν να πάει ένα ελληνικό όνομα στην Σπάρτη και μετά να παίξει στην πλατεία Νερού ή τον Λυκαβηττό. Δεν είναι το ίδιο, τι να κάνουμε...

Είχε και στο Glastonbury βραχιολάκια αλλά τα άναψαν, από την παραγωγή, σε πολύ λίγα τραγούδια. Δεν είχε όμως κινητά, στο φεστιβάλ αυτό ελάχιστοι, αν δείτε και από τα βίντεο, σηκώνουν κινητά τηλέφωνα. Απειροελάχιστοι.

Την Παρασκευή το βράδυ έπαιξε εκεί η Dua Lipa και έλεγε πόσο όνειρο ζωής ήταν γι' αυτήν να βρεθεί στη σκηνή του φεστιβάλ ως headliner, ούτε στα πιο τρελά της όνειρα.

Έβαλα σήμερα το πρωί ξανά στο Disney+ να δω και πάλι το πρώτο επεισόδιο από το μουσικό ντοκιμαντέρ Camden. Εκεί έδειχνε τα πρώτα βήματα τόσο της Dua Lipa όσο και των Coldplay. Παρουσιάζει και την πρώτη μεγάλη συναυλία της Dua Lipa στο Koko, ένα μικρό club στην περιοχή του Κάμντεν. Κι έλεγε τότε πόσο συγκινημένη ήταν που έπαιζε στο συγκεκριμένο χώρο, που τον έβλεπε από πιτσιρίκα (μεγάλωσε στο Κάμπντεν όταν δεν ήταν στο Κόσοβο). Τα ίδια ανέφεραν και οι Coldplay, για όταν έπαιζαν σε μία μικρή παμπ στο Κάμντεν, μπροστά σε 100 άτομα!

Τώρα ήταν και οι δυο τους headliners στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου να εμφανίζονται μπροστά σε 150 χιλιάδες κόσμο. Πώς αλλάζουν οι εποχές... Αλλάζουν και για εμάς με την τεχνολογία που καθόμασταν αναπαυτικά στο σπίτι μας και τους απολαμβάναμε live...

Μία φορά έχω πάει στο Glastonbury, για να δω τον David Bowie. Είναι εμπειρία, once in a lifetime. Αλλά, ειλικρινά, δεν μπορείτε να διανοηθείτε το μέγεθος! Είναι κάτι το τεράστιο.