Τέλος ο Αδάμ Γιαννίκος από τη διεύθυνση του 105.5 Στο Κόκκινο

Τέλος ο Αδάμ Γιαννίκος από τη διεύθυνση του 105.5 Στο Κόκκινο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

27 Σεπτεμβρίου 2024

 

Εντολή («ανέκκλητη εντολή» όπως είπαν χαρακτηριστικά) προς τον Κωνσταντίνο Νικόλτσιο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας «LEFT MEDIA Α.Ε.» να προβεί σήμερα σε σαρωτικές αλλαγές έδωσε χθες το βράδυ η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχάς να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Διευθυντή του 105.5 Στο Κόκκινο, Αδάμ Γιαννίκο. Και, κατά δεύτερον, να αλλάξει όλο το ΔΣ της εταιρίας. Επίσης, αποφάσισαν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να ασχοληθούν πιο εκτενώς με τα ΜΜ του κόμματος. 

Ο Αδάμ Γιαννίκος δεν τα πήγε καλά ως διευθυντής και αυτό φάνηκε και στις ακροαματικότητες. Χώρια ότι μετράει και ένα σωρό συνελεύσεις εργαζομένων του σταθμού που στράφηκαν ευθέως εναντίον του - πρωτοφανές. Στο τέλος δεν τον ήθελε ούτε η ίδια η εταιρία. η οποία τρέχει ήδη στην ΕΣΗΕΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας απαντώντας σε καταγγελίες. 

Να θυμηθούμε τι έλεγαν οι εργαζόμενοι μερικές ημέρες πριν; Ιδού: «Εδώ και μήνες η συνέλευση έχει θέσει ζητήματα που αφορούν τόσο την αυταρχική, αυθαίρετη και αντισυναδελφική συμπεριφορά της διεύθυνσης (για την οποία το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει κάνει δεκτές και εξετάζει πέντε [5] διαφορετικές εγκλήσεις), η οποία συνδυάζεται με μια πρωτοφανή ανεπάρκεια που οδηγεί τον σταθμό σε διάλυση».

Και δεν ξεχνάμε διάφορες απολύσεις η απομακρύνσεις που αποφάσισε στη διάρκεια της θητείας του (Λουπάκη, Χατζηαντωνίου, Τσίγκα), απολύσεις που θεωρήθηκαν εκδικητικές. Ήδη η συνέλευση των εργαζομένων ζήτησε την επαναφορά τους στο πρόγραμμα του σταθμού. 

Στο ανύπαρκτο πρόγραμμα του σταθμού για τη νέα σεζόν - άλλη μία μεγάλη επιτυχία του διευθυντή Αδάμ Γιαννίκου. Ήδη οι πρώτες ακροαματικότητες φέρνουν τον 105.5 Στο Κόκκινο σε ιστορικά χαμηλά, κάτω από το 2%. Αν και με απλήρωτο τον κόσμο, να του το αναγνωρίσουμε αυτό, τι πρόγραμμα να καταφέρει να φτιάξει... 

Θυμόμαστε βέβαια, για να τα λέμε όλα, και την ανακοίνωση της Διοίκησης της Left Media, μέσα στον Αύγουστο, τότε που η εταιρία δήλωνε την πλήρη εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Διευθυντή του 105,5 Στο Κόκκινο και σημείωνε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο κ. Αδάμ Γιαννίκος «κάνει μεγάλες, επίπονες και αποτελεσματικές προσπάθειες» και «ότι, ενώ πολλοί προφήτευαν την κατάρρευση των ποσοστών ακροαματικότητας του ρ/σ, οι μετρήσεις ακροαματικότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουν κρατηθεί σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που οφείλεται κυρίως στις επιλογές και αποφάσεις της Διεύθυνσης και στις προσπάθειες όλων των εργαζομένων».
Πριν από ένα μήνα αυτά.

Και κάπως έτσι λοιπόν η σύντομη διευθυντική του θητεία έλαβε τέλος. Πολλοί στο ραδιοσταθμό, η συντριπτική πλειοψηφία νομίζουμε, θα τη θυμάται σαν μία πολύ κακή παρένθεση στην ιστορία της συχνότητας.  

(φωτό: CNN.gr)