Ούτε μία κυριακάτικη εφημερίδα δεν είχε τον Μίμη Πλέσσα

Ούτε μία κυριακάτικη εφημερίδα δεν είχε τον Μίμη Πλέσσα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πολύ «ψυγείο» τα φύλλα της Κυριακής.

06 Οκτωβρίου 2024

 

 

update

Οπως μας είπε στο Twitter ο Γιώργος Ψάλτης του ΣΚΑΪ 100.3, η «Κυριακάτικη Καθημερινή στην δεύτερη έκδοση έχει θέμα με τον θάνατο Πλέσσα!».
Αυτή τη δεύτερη έκδοση της Καθημερινής η αλήθεια είναι πως την περιμέναμε (λόγω και ιδιόκτητου πιεστηρίου) και την ψάχναμε, αλλά δεν τη βρίσκαμε πουθενά. Το κείμενο στις εσωτερικές σελίδες υπογράφει η (ποια άλλη;) Γιώτα Συκκά

update 2

Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, μας έγραψε το εξής ωραίο σχόλιο:

Προφανώς επιτυχία της «Καθημερινής» γιατί πολύ σωστά ενεργοποίησε τη δυνατότητα που δίνει το ιδιόκτητο πιεστήριο. Ερώτημα πάντοτε το Πρακτορείο διανομής και αν διένειμε και πού την τελική έκδοση. Και αυτό είναι πρόβλημα δεκαετιών. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία λχ έβγαλε έκτακτο παράρτημα για τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου που όμως διανεμήθηκε στα στέκια των εφημεριδοπωλών στο κέντρο της Αθήνας. Τα σωστά αντανακλαστικά δηλαδή ελάχιστα απέδωσαν στην εφημερίδα.

__________________

Ο θάνατος του Μίμη Πλέσσα έγινε γνωστός νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου, κάποιες ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα sites. Το Πρώτο Θέμα παράδειγμα ανέβασε την είδηση στις 5:37 το πρωί. Και ήταν μία μεγάλη είδηση.

Ε, λοιπόν, η είδηση αυτή απουσιάζει εντελώς απ' όλα τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα. Ούτε μία εφημερίδα δεν την έχει.

Κλείνουν πλέον τόσο νωρίς οι κυριακάτικες που δεν προλαβαίνουν ακόμα και μία τεράστια είδηση που ήρθε στις 6 το πρωί του Σαββάτου. Ούτε να κάνουν μία μικρή αλλαγή με ένα χτύπημα στην πρώτη σελίδα κι ένα γρήγορο θέμα στις μέσα σελίδες.

Εδώ και χρόνια πλέον, οι κυριακάτικες εφημερίδες είναι τόσο ογκώδεις που αναγκάζονται να πηγαίνουν στο τυπογραφείο από πολύ νωρίς, ώστε να προλαβαίνουν τη διανομή.

Εντάξει, ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο της επικαιρότητας οι κυριακάτικες αλλά όχι και να μην παρουσιάζουν καν τον θάνατο ενός σπουδαίου Έλληνα μουσουργού. Υποβαθμίζουν μόνες τους το προϊόν τους. Πρέπει να τις βοηθάμε τις εφημερίδες, όχι να τις ξεπετάμε.