Πώς γίνεται η διαδικασία με τον αριθμό των εισιτηρίων στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Πώς γίνεται η διαδικασία με τον αριθμό των εισιτηρίων στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άδεια για 39 χιλιάδες εισιτήρια στο Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία για τα Τέμπη

10 Οκτωβρίου 2024

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ακούμε διάφορα πράγματα για τον αριθμό των εισιτηρίων που κόβονται για συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο. Ειδικά τώρα που γίνεται σύγκριση ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε στη συναυλία του περασμένου Σαββάτου με την Άννα Βίσση και στον κόσμο που θα βρεθεί στην αυριανή συναυλία για τα Τέμπη.

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως εφαρμόζουν οι αρμόδιοι στο Καλλιμάρμαρο, καθώς δόθηκε άδεια για την αυριανή συναυλία για τα Τέμπη σε 38.000 θεατές, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει τη συναυλία της Αννας Βίσση στο κατάμεστο στάδιο 60.000 θεατές», γράφει, παράδειγμα, η Δημοκρατία σήμερα.

Βγήκε χθες στον 105.5 στο Κόκκινο και ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον γιο του στο δυστύχημα και είπε «κακώς δεν μας δώσανε άδεια για περισσότερο κόσμο, ενώ για άλλους δίνουν».

Λοιπόν, το Παναθηναϊκό Στάδιο το διαχειρίζεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Και την τελική, τυπική, έγκριση (που αφορά την ασφάλεια του μνημείου) τη δίνει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού. Δηλαδή αν ένα συγκρότημα θέλει παράδειγμα να κατεβάσει ένα ελικόπτερο για το σόου του, δεν θα πάρει άδεια.

Οι διοργανωτές της συναυλίας για τα Τέμπη κινήθηκαν ακριβώς με το γράμμα του νόμου. Σε όλα. Μα σε όλα. Για ευνόητους λόγους, το καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Η συναυλία έγινε sold out μέσα σε δύο-τρεις μέρες κόβοντας 39 χιλιάδες εισιτήρια. Αυτό το νούμερο θεώρησαν οι διοργανωτές και ο μηχανικός τους πως είναι το πρέπον, το ας πούμε «νόμιμο», ώστε η συναυλία να διεξαχθεί κανονικά και δίχως προβλήματα για τους θεατές. Και με ασφάλεια. Και αύριο δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις - σημειώστε πως σε κάθε συναυλία, αναλόγως το γεγονός, υπάρχει μεγαλύτερος ή μικρότερος αριθμός προσκλήσεων.

Το stage για την αυριανή βραδιά έχει στηθεί ακριβώς εκεί που στήθηκε και εκείνο της Άννας Βίσση. Δεν γνωρίζω πόσο κόσμο μάζεψε η Βίσση (σε όλα τα sites έπαιζε το νούμερο των 60 χιλιάδων θεατών), ούτε πόσα εισιτήρια έκοψε. 

Και δεν ξέρω ακριβώς πόσο κόσμο μπορεί να «σηκώσει» το Παναθηναϊκό Στάδιο ώστε να είναι λειτουργικό. Αναλογιστείτε πόσες εισόδους έχει και θα καταλάβετε. Δύο από δεξιά και δύο από αριστερά για τις κερκίδες και μία για την αρένα. Το ΟΑΚΑ χώρεσε 60 χιλιάδες στους Coldplay αλλά το ΟΑΚΑ έχει τριάντα τόσες θύρες για να μπει ο κόσμος και μία τεράστια αρένα που δεν διαθέτει το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράδειγμα, στον επετειακό (και sold out) αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πριν από μερικές εβδομάδες, δόθηκαν 36 χιλιάδες εισιτήρια. Άλλο μπάσκετ θα πείτε και άλλο συναυλία. Σωστά. 

Ρόλο παίζει και που θα στηθεί το stage. Στην αυριανή συναυλία για τα Τέμπη το stage θα έχει πλάτη τον δρόμο, στη συναυλία για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο στήθηκε ακριβώς απέναντι με πλάτη στο πέταλο. Επίσης, το Παναθηναϊκό Στάδιο δεν περιφρουρείται εύκολα, πολύ κόσμος μπορεί να μπει δωρεάν (τζάμπα) και με διάφορους τρόπους.

Στο πάρτι του MTV πριν από πολλά χρόνια δόθηκαν, αν θυμάμαι καλά, γύρω στις 65 χιλιάδες δωρεάν εισόδους. Για ένα event που κράτησε πολλές ώρες.  

Πάντως, επειδή αύριο θα είναι από τις λίγες φορές που ξέρουμε ακριβώς πόσα εισιτήρια έχουν κοπεί, θα μπορούμε να κάνουμε και τις συγκρίσεις. Θα έχουμε μπούσουλα πλέον.