Αύξηση κερδών και κύκλου εργασιών για το 2023 ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Αύξηση κερδών και κύκλου εργασιών για το 2023 ανακοίνωσε η ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με βάση τον τελευταίο ισολογισμό της.

21 Οκτωβρίου 2024

Τα βασικότερα σημεία από τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2023, δημοσίευσε η ΕΡΤ. Επικαλούμενη τον τελευταίο ισολογισμό της η δημόσια ραδιοτηλεόραση αναφέρει ότι κατέγραψε αύξηση κατά 7,8% του κύκλου εργασιών της που ανήλθε σε 218,3 εκατ. ευρώ έναντι 202,7 εκατ. ευρώ το 2022, αύξηση κατά 10,8% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της εταιρείας (EBITDA) που ανήλθαν σε 101,6 εκατ. ευρώ έναντι 91,7 εκατ. ευρώ το 2022, αύξηση των συγκεντρωτικών συνολικών εσόδων χρήσης που ανήλθαν σε 32,4 εκατ. ευρώ έναντι 15 εκατ. ευρώ το 2022, και αύξηση του συνόλου των Ιδίων Κεφαλαίων της που ανήλθαν σε 434,7 εκατ. ευρώ έναντι 406,6 εκατ. ευρώ το 2022.

Επιπλέον, το σύνολο του ενεργητικού της ΕΡΤ Α.Ε. ανήλθε σε 490,4 εκατ. ευρώ έναντι 453,5 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 55 εκατ. ευρώ, και συγκεκριμένα 46 εκατ. ευρώ οι βραχυπρόθεσμες και 9 εκατ. ευρώ οι μακροπρόθεσμες.

«Κατά την εταιρική χρήση 2023, η ΕΡΤ αξιοποίησε την αυξητική τάση των εσόδων της, για την επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής μιας λεπτομερώς σχεδιασμένης οικονομικής πολιτικής», δηλώνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση για τα οικονομικά αποτελέσματα και συνεχίζει, για την πορεία της το 2024 λέγοντας: «Σε συνέχεια των ιστορικά υψηλών επιδόσεων που κατεγράφησαν για τη χρήση 2023, η ΕΡΤ και το 2024, παραμένει σταθερά σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, ανταποκρινόμενη με επιτυχία σε μια συγκυρία προκλήσεων που σχετίζονται με το εξωτερικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την αξιοποίηση ευκαιριών στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης».

Τέλος, η ΕΡΤ δηλώνει ότι θέτει 4 βασικούς στόχους για τα επόμενα 4 χρόνια, που είναι οι εξής:

1) Υπηρεσία προς όλους τους πολίτες

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου και υπηρεσιών, που θα διατίθεται στους πολίτες της Ελλάδας σε όλη την επικράτεια και στον απόδημο Ελληνισμό, με περιεχόμενο που καλύπτει όλες τις κοινωνικές ομάδες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία.

2) Διαφοροποίηση σε περιεχόμενο και διανομή

Στόχος είναι η ΕΡΤ να αναδείξει τον διακριτό της ρόλο, τη διαφορετικότητα της ταυτότητας έναντι των Ιδιωτικών ΜΜΕ, ως προς το ποιοτικό περιεχόμενο και τη διανομή. Σκοπός είναι να εξυπηρετήσει την ενημερωτική, επιμορφωτική, πολιτιστική και ψυχαγωγική ανάγκη του κοινού.

3) Επένδυση στην καινοτομία

Βασικός στόχος είναι η επένδυση στην τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ και να είναι πρωτοπόρος στην υιοθέτηση καινοτόμων μέσων επικοινωνίας.

4) Συνεχής εσωτερική βελτίωση προς την υπηρεσία του κοινού

Σημαντικός στόχος είναι να δοθεί συνέχεια στην εσωτερική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ, την ψηφιοποίηση και την αναβάθμιση των λειτουργικών υποδομών.