Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Ιανουάριος

Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Ιανουάριος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια πολύ σημαντική χρονιά, όσον αφορά το τοπίο της ελληνικής ραδιοφωνίας, αλλά και των ΜΜΕ στο σύνολό τους, μας αποχαιρετάει σε λίγες ημέρες. Τα λουκέτα και οι αγοραπωλησίες, μονοπώλησαν την ραδιοφωνική επικαιρότητα του 2013, με κυριότερο και πιο ηχηρό εκείνο της ΕΡΤ, μετά από 75 χρόνια.

25 Δεκεμβρίου 2013
Ιανουάριος
 
Αποχώρηση του Βασίλη Κουφόπουλου από τον Σκάι 100.3, έπειτα από πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Φαλήρου. 
 
Σε κρίση τα ραδιόφωνα του ομίλου Γιαννίκου, με τον Pepper 96.6 να κλείνει για μερικές ημέρες τα μικρόφωνά του, λόγω απεργιών.
 
Εντείνεται η κόντρα μεταξύ του Alpha 98.9 και της ΕΤΕΡ, με την δεύτερη να καταγγέλλει το ραδιοσταθμό για την τακτική των απολύσεων, που εφαρμόζει απέναντι στα μέλη της ένωσης. 
 
Ξεκινάει το πρόγραμμά του ο Freedom 88.9 μετά από 2 περίπου χρόνια και υπό νέα ιδιοκτησία, αυτήν της Frontstage - με πρόσωπα κυρίως από ραδιοσταθμούς που υπολειτουργούν. 
 
Ψηφίζεται στην βουλή διάταξη για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, η οποία αναφέρει ότι όσοι εργαζόμενοι ενός ραδιοσταθμού είναι απλήρωτοι περισσότερο από 4 μήνες, με την απαραίτητη απαρτία που διαφέρει σε ενημερωτικούς και μη ενημερωτικούς σταθμούς, μπορούν να διεκδικήσουν την άδειά του και να τον λειτουργήσουν - η διάταξη ψηφίστηκε με αφορμή τα τεκταινόμενα στον Flash 96. 
 
Βγαίνει στον αέρα ο Next FM 96.1 στην Θεσσαλονίκη, από την πλειοψηφία των εργαζομένων του πτωχευμένου Star FM 97.1, υπό την ιδιοκτησιακή "ομπρέλα" του ομίλου του Ράδιο Θεσσαλονίκη. 
 
Οι εργαζόμενοι του Flash 96 καταθέτουν την πρώτη αίτηση αυτοδιαχείρισης στο ΕΣΡ, εκμεταλλευόμενοι των ευνοϊκών διατάξεων του νέου σχετικού νόμου, για να διαχειριστούν οι ίδιοι τον ιστορικό ραδιοσταθμό. 
 
Σε πλειστηριασμό για πρώτη φορά (ο οποίος κηρύσσεται τελικά άγονος), από την Εθνική Τράπεζα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του πρώην ομίλου Λυμπέρη, Best 92.6 και VFM 88.3, οι οποίοι βρίσκονται σε σιγή από το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, οπότε και σταμάτησαν την λειτουργία τους οι Εκδόσεις. 
 
Κινητοποιήσεις και στο ΣΚΑΪ 100.3, με την ΕΣΗΕΑ να στρέφεται εναντίον του λόγω των νέων μειώσεων στους μισθούς που επέβαλλε η ιδιοκτησία του και των επερχόμενων απολύσεων.