Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Απρίλιος και Μάιος

Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Απρίλιος και Μάιος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το ραδιοφωνικό 2013. Το e-tetRadio πάντοτε στις επάλξεις των ερτζιανών. 

27 Δεκεμβρίου 2013
 
Βγαίνει στον αέρα ο Χρώμα 105.8 της Θεσσαλονίκης με ελληνική έντεχνη μουσική, στην θέση του ιστορικού Μουσικού Γαλαξία. 
 
Άγονος και ο δεύτερος πλειστηριασμός των Best 92.6 και VFM 88.3 από την Εθνική τράπεζα - οι δύο σταθμοί έπαψαν να εκπέμπουν πρόγραμμα από τον Μάρτιο.
 
Στον αντίποδα, επίσημη πρεμιέρα κάνει ο αθλητικός Arena 89.4 της Θεσσαλονίκης, με διευθυντή και συνιδιοκτήτη τον Νίκο Πετρουλάκη.
 
Εσωτερική... κόντρα ανάμεσα στους συντελεστές της Ελληνοφρένειας και τον Γιώργο Τράγκα, στον Real FM 97.8, με αφορμή την τηλεοπτική εκπομπή του δεύτερου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μία εκπομπή στην οποία καλεσμένοι ήταν -μόνο- βουλευτές της ΧΑ. Τους πρόλαβε πριν μπουν φυλακή. 
 
Σε κατάσχεση των μηχανημάτων του 98 FM που εξέπεμπε από την ΑΣΟΕΕ και από ομάδα αντιεξουσιαστών προέβη η αστυνομία, σε αιφνιδιαστική έφοδό της. Λίγες ημέρες αργότερα ο σταθμός επαναλειτουργεί κανονικά. 
 
Ξεκινάει το Join Radio των Αφροδίτη Σημίτη και Άννα Αναστασίου με πλήρες πρόγραμμα.
 
Σταματάει τις εκπομπές του στο Βήμα 99.5 ο Σταμάτης Κραουνάκης, μετά από μια ικανοποιητική, από άποψη δημοτικότητας, πορεία στο ραδιοσταθμό του
ΔΟΛ. 
 
Στα χέρια των εργαζομένων τους καταλήγει ο εξοπλισμός των Flash 96 και Nitro 102.5 (των μοναδικών εν λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενων ραδιοσταθμών) μετά από σχετικούς πλειστηριασμούς. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι του μουσικού ραδιοσταθμού της πρώην ΙΜΑΚΟ, καταθέτουν στο ΕΣΡ αίτηση ανάληψης της άδειάς του, και έτσι ο Nitro 102.5 γίνεται ο τέταρτος συνολικά ραδιοσταθμός που βαίνει προς αυτοδιαχείριση.

update: Ξεκινά τη λειτουργία του το ToRadiofono.gr, με καλή ελληνική μουσική, και συντελεστές ως επί το πλείστον παραγωγούς από τον παλιό Μελωδία 99.2.
 
 
Μάιος
 
Τα 20 χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει ο Kiss FM, ο οποίος εξέπεμψε για πρώτη φορά την Πρωτομαγιά του 1993 από τους 90.9 FM. 
 
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, παρά τις τριβές που δημιουργούνται με τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και μερίδα εργαζομένων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. 
 
Ο Flash 96 γίνεται κι επίσημα ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός, καθώς το ΕΣΡ εγκρίνει την πρόταση των εργαζομένων και προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο την μεταφορά της άδειας από την εταιρία Flash A.E. σε νέο φορέα που θα συστήσουν οι εργαζόμενοι. 
 
Πρώτη δικαστική δικαίωση για τεχνικό του Alpha 98.9, που απολύθηκε από τον σταθμό λόγω μη "συμμόρφωσης" προς τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλλε η διοίκηση του σταθμού της Κάντζας. 
 
Την αποχώρησή τους από τον Δρόμο 89.8 στο τέλος της σεζόν, ανακοίνωσαν ο Βαγγέλης Περρής και η Έλενα Παπαβασιλείου, οι συντελεστές του πρωινού προγράμματος του σταθμού. Εκείνη την εποχή αποχώρησε και ο διευθυντής του Σταύρος Μπουλιτσάκης
 
Διορία ενός μηνός από το ΕΣΡ στην Εθνική τράπεζα, προκειμένου να βρει αγοραστές για τα ραδιόφωνα του πρώην ομίλου Λυμπέρη, υπό την "απειλή" της αφαίρεσης της άδειάς τους.