Ραδιοφωνική ανασκόπηση του 2013 - Ιούνιος

Ραδιοφωνική ανασκόπηση του 2013 - Ιούνιος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο μήνας της ΕΡΤ και του μεγαλύτερου γεγονότος που αφορά τα media των τελευταίων ετών, στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. 

28 Δεκεμβρίου 2013
Ιανουάριος

Φεβρουάριος και Μάρτιος

Απρίλιος και Μάιος

Ιούνιος 

Ενώ είχε προηγηθεί έντονη φημολογία και οι εργαζόμενοι ήταν ήδη σε εγρήγορση, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης κ. Σίμος Κεδίκογλου, ανακοινώνει στις 6 το απόγευμα της 11ης Ιουνίου την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και του συνόλου των θυγατρικών της βυθίζοντας στο μαύρο όλους τους πομπούς του άλλοτε κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ανά την επικράτεια. 
Με αυτό τον τρόπο, μπήκε τυπικά τέλος στην λειτουργία του Πρώτου, του Δεύτερου και του Τρίτου Προγράμματος, της ΕΡΑ Σπορ, του Kosmos 93.6, του Φιλία 106.7, της Φωνής της Ελλάδος, του 102 FM, του 9.58, του Γ' Προγράμματος Βραχέων και των 19 περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ, σε όλη την Ελλάδα. Από τις 4 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, το σύνολο των προγραμμάτων της ΕΡΑ ενώθηκε σε ένα ραδιόφωνο, το οποίο συνέχισε τη λειτουργία του  με ευθύνη των εργαζομένων του, μέσω του ert.gr και του ertopen.com
Δεκάδες ραδιόφωνα της Αθήνας και πάρα πολλά web radios, ανάμεσά τους ο Flash 96, o Nitro 102.5, o 105.5 Στο Κόκκινο και ο Επικοινωνία 94, αναμεταδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΑ - ο Flash 96 γίνεται και το επίσημο ραδιόφωνο του αγώνα, εκπέμποντας live τις πρώτες ημέρες, από το προαύλιο του Ραδιομεγάρου. 
.........
 
Στον Αθήνα 9.84 με απογευματινή εκπομπή ο Κώστας Γιαννακίδης, προερχόμενος από τον Best 92.6. 
 
Σάλος στις τάξεις των ακροατών του Republic 100.3, όταν ο ρ/σ της συμπρωτεύουσας ξεκίνησε να παίζει διαφημιστικά σποτάκια της "Ελληνικός Χρυσός". Γεγονός που οδηγεί σε παραίτηση από τον σταθμό, λίγες μέρες αργότερα, τον Στέφανο Τσιτσόπουλο. 
 
Ενδιαφέρον για τις συχνότητες του Best και του VFM, από τον όμιλο ΑΝΤ1, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιθυνόντων της Εθνικής τράπεζας - το προβάλλουν ως επιχείρημα για να παραταθεί η "ζωή" των δύο σταθμών. 
 
Αποχωρεί από τον Sfera 102.2, μετά από χρόνια συνεργασίας, ο playlist manager Νίκος Σουλιώτης για προσωπικούς λόγους. 
 
Web radio της χρονιάς, ανακηρύσσεται το Trollradio.gr, βραβείο που το απονεμήθηκε από τα e-awards 2013 και το maga.gr.