Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Ιούλιος και Αύγουστος

Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Ιούλιος και Αύγουστος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το e-tetRadio ανατρέχει στο 2013 καταγράφοντας πρόσωπα και πράγματα από τα ερτζιανά, από τα FM και το web.  

29 Δεκεμβρίου 2013
 
Στα χέρια των εργαζομένων του περνάει ο Ξένιος 94.3 μετά από 3 χρόνια επίσχεσης εργασίας και 2 χρόνια από τότε που ο σταθμός σταμάτησε να εκπέμπει. 
 
Φεύγει από την ζωή η επί χρόνια παραγωγός του Δευτέρου Προγράμματος, Έφη Μεταλληνού, λίγες μόνο μέρες μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ. 
 
Βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο κέντρο εκπομπής της ΕΡΤ στα Γεράνεια, στα σύνορα Αττικής-Κορινθίας, προκειμένου να σταματήσει η εκπομπή του
ραδιοτηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ των εργαζομένων. 
 
Κατάσχεση του συνόλου των μηχανημάτων του North 98 της Θεσσαλονίκης, υπέρ εργαζομένων του, οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι επί μήνες. 
 
Την οριστική του αποχώρηση από την κρατική ραδιοφωνία, έπειτα από 39 συνεχή έτη παρουσίας του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (με περάσματα από το Τρίτο Πρόγραμμα και το Kosmos 93.6), ανακοινώνει ο Γιάννης Πετρίδης.
 
Εκπέμπουν και πάλι παίζοντας μόνο μουσική ο Best 92.6 και ο VFM 88.3, μετά από 5 μήνες σιωπής. Βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις τους στον Υμηττό χωρίς όμως εκπομπές. 
 
Ο Nitro 102.5 γίνεται ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος μουσικός σταθμός, μετά την θετική εισήγησή του στο πλάνο διοίκησης που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του ξένου ραδιοσταθμού της πρώην ΙΜΑΚΟ.
 
Μειώσεις μισθών στον Alpha 98.9, οι οποίες δημιουργούν αναταραχή στις τάξεις των εργαζομένων του. 
 
Αυλαία για μια από τις δημοφιλέστερες εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου, το Fight Club, μετά από 12 χρόνια ραδιοφωνικής παρουσίας, στην ΕΡΑ Σπορ και τον NovaΣΠΟΡ FM. 
 
Κινητικότητα στον Σκάι 100.3, όπου ο Σταμάτης Μαλέλης αναλαμβάνει διευθυντής του σταθμού και επαναφέρει την μουσική στην συχνότητα. Κινητικότητα και στον 105.5 Στο Κόκκινο με τους Κώστα Βαξεβάνη και Σταμάτη Κραουνάκη, να εντάσσονται στο δυναμικό του. 
 
Συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές του Κορυδαλλού ο ιδιοκτήτης του Music 89.2, του MTV και του Nickelodeon, Βίκτωρας Ρέστης, για χρέη προς το δημόσιο. 
 
Απολύονται από Μελωδία 99.2 και Red 96.3 οι Άντρη Βασιλειάδου και Γιώργος Ζερβός αντίστοιχα, ενώ οι δύο μουσικοί σταθμοί του Φαλήρου, μένουν μόνο με έναν ηχολήπτη έκαστος. Επίσης, εκτός Εν Λευκώ 87.7 οι Λάμπρος Φισφής και Γιώργος Βαγιάτας που έκαναν το πρωινό του από το ξεκίνημα της σεζόν. 
 
Σφαγή στον ΣΚΑΪ 100.3: απολύονται 13 συνολικά άτομα από όλους τους τομείς, μαζί με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, Λεωνίδα Σακλαμπάνη, ενώ καταργείται όλο το αθλητικό τμήμα.
 
 
Αύγουστος
 
Ο μήνας της πιο μυστηριώδους αγοραπωλησίας στην ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ, αυτής μεταξύ του ΚΚΕ και της off shore A-Horizon Media LTD, για την ραδιοτηλεόραση του 902. Μετά από αυτή την εξέλιξη, μπήκε τέλος στην μακρόχρονη ιστορία του 902 Αριστερά στα FM, καθώς το κόμμα του Περισσού αποφάσισε να κρατήσει τα δικαιώματα του δ.τ. "902", και να παραδώσει την ραδιοφωνική και τηλεοπτική συχνότητα "καθαρή" και από εργαζόμενους. Από τότε, ο 902 Αριστερά στα FM σταματάει τις ζωντανές εκπομπές του και παίζει μόνο επαναλήψεις μουσικών εκπομπών, μαζί με ωριαία δελτία ειδήσεων. 
 
Τον Βασίλη Κουφόπουλο και τον Κωνσταντίνο Λαβίθη, εντάσσει στο πρόγραμμά του ο Real FM 97.8 - αμφότεροι προέρχονται από τον Σκάι 100.3. 
 
Στον Alpha 98.9 μετακινούνται από τον Βήμα 99.5 ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου και ο Γιώργος Ψάλτης
 
Μετά από έναν μήνα απουσίας από τα μικρόφωνα, ο Στέφανος Τσιτσόπουλος μετακινείται από τον Republic 100.3 στον Imagine 89.7.