Τα καλύτερα άλμπουμ του 2013 (Γιάννης Παπαευθυμίου)

Τα καλύτερα άλμπουμ του 2013 (Γιάννης Παπαευθυμίου)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για άλλη μια χρονιά, η λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς για τον hard rock/ heavy metal χώρο. Η λίστα έχει να κάνει με τα προσωπικά γούστα του γράφοντος κι αν ένας από τους αναγνώστες “μάθει” κάποιο από τα παρακάτω σχήματα, θα έχει πετύχει και τον σκοπό της. 

29 Δεκεμβρίου 2013
Άλλωστε, αυτές τις ημέρες κάθε site, περιοδικό μεταδίδει ανάλογες λίστες .Τις διαβάζουμε και τις παρακολουθούμε όλες και γεμίζουμε τα όποια κενά έχει ο καθέναw μας. Το 2013 υπήρξε μια χρονιά με πολύ καλούς δίσκους από όλα τα παρακλάδια του “σκληρού” ήχου και οι παρακάτω δίσκοι είναι μερικοί από όσους ξεχώρισαν.   
 
1.VOLBEAT- “Outlaw gentleman & shady ladies” 
2. WARLORD- “The holy empire” 
3.ROTTTING CHRIST- “ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ”
4.QUEENS OF THE STONE AGE- “….Like Clockwork” 
5.GHOST B.C- “iInfestissumam” 
6.LEPROUS- “Coal” 
7.SUBSIGNAL- “Paraiso” 
8.AVATARIUM- “Avatarium” 
9.INTRONAUT- “Habitual Levitations” 
10.SOUND CITY- “Real to reel (Soundtrack)” 
11.RIVERSIDE- “Shrine of new generation slaves” 
12.ALPHA TIGER- “Beneath the surface” 
13.BLACK SOUL HORDE- “Tales of the ancient ones” 
14.ENFORCER-“Death by fire” 
15.NOCTUM- “Final sacrifice” 
16.CLUTCH- “Earth rocker” 
17.BLOOD CEREMONY- “The eldritch dark”
18.PROTEST THE HERO- “Volition” 
19.TESSERACT- “Altered state” 
20.RED- “Release the panic” 
21.THE DILLINGER ESCAPE PLAN- “One of us is the killer” 
22.UNCLE ACID & THE DEADBEATS – “Mind control” 
23.HAKEN- “The mountain” 
24.FATES WARNING- “Darkness in a different light” 
25.MOTORHEAD- “Aftershock” 
26.TAD MOROSE- “Revenant” 
27.PEARL  JAM- “Lightning bolt” 
28.SOUL CAGES- “Moon” 
29.PURSON- “The circle and the blue door”
30.ALICE IN CHAINS- “The devil put dinosaurs here” 
 
Οι Δανοί VOLBEAT έβγαλαν έναν κορυφαίο δίσκο στην πλούσια κατά τ’ άλλα δισκογραφία τους, οι WARLORD το ίδιο και μας μάγεψαν επίσης με τις εν’ Ελλάδι εμφανίσεις τους. Οι ROTTING CHRIST παραμένουν το κορυφαίο ελληνικό metal σχήμα, οι QOTSA μάγεψαν και πάλι και οι GHOST B.C καθιερώνονται σε υπολογίσιμη δύναμη με τον δεύτερο δίσκο τους.
LEPROUS και SUNSIGNAL, νέα σχήματα και τα δύο,  προσφέρουν μαγευτικό prog metal, ο Leif Edling των CANDLEMASS επιστρέφει με το νέο του 70’ς hard rock project τους AVATARIUM με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι ΙΝΤRONAUT για άλλη μια φορά μας ικανοποιούν, το SOUND CITY του Dave Grohl είναι γεμάτο εξαιρετικές συνθέσεις και η ταινία κορυφαία επίσης, οι RIVERSIDE το καλύτερο σχήμα στο είδος του τα τελευταία δέκα χρόνια και οι Γερμανοί power metallers ALPHA TIGER αφήνουν ελπίδες  για το μέλλον. 
ΒLACK SOUL HORDE, ελληνικό επικό metal που εκπλήσσει ευχάριστα με το ντεμπούτο του,  ΕΝFORCER δυναμικό τρίτο album και οι NOCTUM βελτιώνονται αισθητά. Οι CLUTCH ποιοτικότατοι για άλλη μια φορά και ένα live ΚΌΛΑΣΗ τον 
Ιούλιο στην Αθήνα και οι Καναδοί occult hard rockers BLOOD CEREMONY ανεβάζουν κι άλλο τις μετοχές τους. PROTEST THE HERO και ΤΕSSERACT εξαιρετικοί αμφότεροι στο prog metal τους και οι RED από τα καλύτερα νέα σχήματα στο είδος τους. 
Οι DILLINGER για άλλη μια φορά μας ικανοποιούν, οι Βρετανοί UNCLE ACID & THE DEAD DEADBEATS βαδίζουν σταθερά στον τρίτο δίσκο τους και οι επίσης Βρετανοί ΗΑΚΕΝ καθιερώνονται στον παραδοσιακό progressive metal χώρο με τον νέο τους δίσκο. 
FATES WARNING και ΜΟΤΟRHEAD, σταθερή αξία ο καθένας στον χώρο του και οι Σουηδοί  ΤΑD MOROSE επανεμφανίζονται μετά από δέκα χρόνια απραξίας. 
Χρόνια είχα να ευχαριστηθώ τόσο έναν δίσκο των -πάντα αγαπημένων- PEARL  JAM,
επανεμφάνιση από το πουθενά για τους Γερμανούς SOUL CAGES και με μαγευτικό live στην  Αθήνα, οι PURSON είναι από τα καλά νέα occult σχήματα υπό την καθοδήγηση του Lee Dorian και της εταιρίας  του και, τέλος, οι ALICE IN CHAINS επανήλθαν με άλλο ένα δυνατό  δίσκο, τον δεύτερο της επανασύνδεσής τους.
 
Η ελληνική σκηνή συνεχώς προσφέρει αξιόλογα δείγματα από όλα τα είδη και οι δουλειές των ΜΑΗΑΚΑLA, SEDUCE THE HEAVEN, NIGHTFALL, SOUNDTRUCK, BEGGARS BLUES DIARY,  DARK NOVA, POTERGEIST, VALOR, WARDRUM είναι μερικά από τα πιο αξιόλογα δισκάκια που ακούσαμε φέτος. 
    
Και άλλα δέκα πέντε  albums εκτός του συγκεκριμένου χώρου που ακούσαμε με 
ευχαρίστηση.
 
1.ΑRCTIC MONKEYS- “AM”
2.THE BLACK ANGELS- “Indigo meadow”
3.YEAH YEAH YEAHS- “Mosquito”    
4.SAVAGES- Silence yourself”
5.BAD RELIGION- “True north”
6.JIMMY EAT WORLD- “Damage”  
7.KINGS OF LEON-“ Mechanical bull” 
8.NIN- “Hesitation marks”
9.ALKALINE TRIO- “My shame is true”
10.ARCADE FIRE- “Reflector” 
11.DROPKICK MURPHYS- “Signed and sealed in blood” 
12.PARQUET COURTS- “Light up gold” 
13.THE STRYPES-“Snapshot” 
14.FOALS- “Holy fire” 
15.BIFFY CLYRO- “Opposites”
 
Καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος. Και καλές μουσικές να έχουμε. Η όαση μας μέσα στην μαυρίλα που μας περιβάλει από παντού.