Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Σεπτέμβριος και Οκτώβριος

Ανασκόπηση της ραδιοφωνικής χρονιάς - Σεπτέμβριος και Οκτώβριος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπήκαμε στο Φθινόπωρο, τα ραδιόφωνα παρουσιάζουν τα ανανεωμένα προγράμματά τους. 

29 Δεκεμβρίου 2013
 
Νέων προγραμμάτων, συνέχεια. Με τους: Red 96.3, Μελωδία 99.2 (με προσθήκη Κωνσταντίνας Βαρσάμη τα πρωινά), NovaΣΠΟΡ FM 94.6 (χωρίς Χρήστο Χαραλαμπόπουλο, λόγω υγείας), Βακχικόν radio, Sfera 102.2 (με είσοδο Γιώτας Τσιμπρικίδου και αποχώρηση Μαριάντας Πιερίδη), Alpha 98.9 (με είσοδο Γιώργου Ψάλτη, από τον ΣΚΑΪ 100.3), 105.5 Στο Κόκκινο, Galaxy 92, Λάμψη 92.3, Flash 96, Ρυθμό 94.9 (με αποχώρηση Νίκου Μάρκογλου), Love 97.5 (με είσοδο Δημήτρη Ψεμματίκα και Κατερίνας Αθανασίου) και Δρόμο 89.8, να δίνουν το παρών στην μάχη της σεζόν 2013-2014. 
 
Σταματάει να εκπέμπει στις 23:57 της 10ης Σεπτεμβρίου ο 902 Αριστερά στα FM, δίνοντας την θέση του στους 90.1, σε ένα... μουσικό ραδιόφωνο, χωρίς παραγωγούς, εκπομπές και διαφημίσεις, παρά τους όρους της άδειάς του. 
 
Ο Αλέξανδρος Βραχωρίτης αντικαθιστά τον Στάθη Παπούλια στο πρόγραμμα του Rock FM 96.9 - ο τελευταίος αποχώρησε από τον ροκ σταθμό της Κάτω Κηφισιάς, για λόγους υγείας. 
 
Ανακοινώνεται η λίστα με τους "διμηνίτες" εργαζόμενους στα μεταβατικά κρατικά ραδιόφωνα. Ξεπούλημα των βραχέων από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία σχεδίαζε να ξηλωθούν οι πομποί της Φωνής της Ελλάδος ως παλιοσίδερα, κάτι που αναβλήθηκε μετά από αντιδράσεις φορέων και ακροατών. 
 
Σταματάει να εκπέμπει ως NRJ/Energy ο 88.6, μετά την λήξη της σύμβασης μεταξύ του ομίλου Γιαννίκου και του Γαλλικού NRJ - ο σταθμός συνεχίζει να παίζει το ίδιο πρόγραμμα, χωρίς όμως διακριτικό τίτλο. 
 
Σε VFM 91.1 μετονομάζεται ο mainstream Venus FM της Θεσσαλονίκης, με ανανεωμένο πρόγραμμα. 
 
Βγαίνει στον αέρα το Πρώτο Πρόγραμμα της "Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας", από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ1 στην Κατεχάκη και τις "νεκρές" ραδιοσυχνότητες της πρώην ΕΡΤ ανά την Ελλάδα, ως ο προσωρινός αντικαταστάτης των προγραμμάτων της ΕΡΑ.
 
Εκπέμπει και πάλι στα FM της Θεσσαλονίκης ο Alpha Radio, από τους 96.5.
 
 
Οκτώβριος 
 
Δικαστική διαμάχη μεταξύ του Love Radio 97.5 και του Love FM Κύπρου, για τα δικαιώματα χρήσης του διακριτικού τίτλου "Love Radio".
 
Ανακοινώνεται το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και διαδόχου της ΕΡΤ Α.Ε., 4 μήνες μετά την επίσημη σύσταση της εταιρίας. 
 
Στον αέρα βγαίνει και πάλι η ΕΡΤ, με προσπάθειες των εργαζομένων της, μέσω της ψηφιακής τηλεόρασης, για πρώτη φορά από το λουκέτο της 11/6. 
 
Ανακαλείται η άδεια του Best 92.6, κατόπιν απόφασης του ΕΣΡ λόγω αίτησης πτώχευσης της Three Dee A.E., η οποία ακυρώνεται με νέα, η οποία δίνει το περιθώριο στους εργαζομένους του, να διεκδικήσουν την άδειά του. Την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι δύο αποφάσεις, ο πομπός του σταθμού στον Υμηττό, σίγησε οριστικά. 
 
Στα σκαριά, web radios από το Avopolis.gr και το Rocking.gr, τα οποία επρόκειτο να εκπέμψουν σε κοινή πλατφόρμα. 
 
Βγαίνει στον αέρα η ΕΔΡ Θεσσαλονίκης, από τα παλιά στούντιο του 9.58 της ΕΡΤ3 και στους 102.0 FM, του πρώην Α' Προγράμματος του ρ/σ Μακεδονίας. 
 
Στον Pepper 96.6 μετακινείται η Γιώτα Κοτσέτα, από τον κλειστό Kosmos 93.6.
 
 Έντονη φημολογία για απολύσεις στον Βήμα 99.5, φέρνει αναστάτωση στο ραδιόφωνο της Μιχαλακοπούλου, και αναγκάζει τον διευθυντή του, Βασίλη Χιώτη, να δηλώσει παραίτηση. 
 
Τρία web radios από τον Ρυθμό 94.9, τα οποία μπαίνουν σε λειτουργία παράλληλα με το νέο site του σταθμού.
 
Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος και παραγωγός του NovaΣΠΟΡ FM 94.6, Μιχάλης Ηλιού, νικημένος από τον καρκίνο. 
 
Στην εταιρία Διαπασών Α.Ε., του επιχειρηματικού διδύμου των Νίκου Μπιλίρη-Αντώνη Ανδρικάκη, μεταβιβάζονται και τα τρία ραδιόφωνα του ομίλου Γιαννίκου, Oasis 88, 88.6 Radio και Pepper 96.6. Η οικογένεια Γιαννίκου, παραμένει με μειοψηφικό πλέον ποσοστό στα ραδιόφωνά της.
 
Στο Troll Radio μετακινείται ο Δημήτρης Σούλτας (ex ΑΝΤ1 97.2), το οποίο ανακοινώνει το νέο του πρόγραμμα για την σεζόν '13 - '14. 
 
Νέο "μαύρο" στην ΕΡΤ, μετά και την διακοπή μετάδοσης του σήματος των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, από τον δορυφόρο Astra - τα προγράμματα επανέρχονται μετά από μια βδομάδα, από διαφορετικό δορυφόρο. 
 
Web radio θέτει σε λειτουργία το ΠΑΜΕ, δύο μήνες μετά την πώληση του 902 από το ΚΚΕ.