Ανασκόπηση του ραδιοφωνικού 2013 - Νοέμβριος & Δεκέμβριος

Ανασκόπηση του ραδιοφωνικού 2013 - Νοέμβριος & Δεκέμβριος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς. Μπαίνει το 2014. 

30 Δεκεμβρίου 2013
 
Ο μήνας-σταθμός, για την πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου, δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα εισβάλλουν στο Ραδιομέγαρο και απαιτούν την εκκένωσή του από εργαζόμενους, διακόπτοντας παράλληλα το σήμα της ΕΡΑ, του Τρίτου Προγράμματος και της ΝΕΤ που έβγαιναν από το κτίριο της Μεσογείων 432. Χαρακτηριστική, η τελευταία εκπομπή της ΕΡΑ από το Ραδιομέγαρο, η οποία έγινε παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο στούντιο. 
 
Φεύγει από την ζωή ο Γιάννης Καλαμίτσης, ένας από τους δημοφιλέστερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ο οποίος είχε βρεθεί πίσω από τα μικρόφωνα του ΑΝΤ1 FM, της ΝΕΤ 105.8 και του Real FM, πιο πρόσφατα. 
 
Νέο πρόγραμμα για τον Sentra 103.3, ο οποίος ενισχύεται με πρόσωπα από την πάλαι ποτέ ένδοξης ΕΡΑ Σπορ (Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Βασίλης Μότσης κ.α.). 
 
Σταματάει την λειτουργία του ως Oasis ο 88 FM. Η συχνότητα αλλάζει άρδην ρεπερτόριο, και από τα λαϊκά mainstream στρέφεται προς το ελληνικό έντεχνο τραγούδι, εν αναμονή του επίσημου λανσαρίσματός του.
 
Δεκέμβριος
 
Ως Μέντα 88, εκπέμπει πλέον ο έντεχνος "88 στα FM", με διευθύντρια την Μαργαρίτα Μυτιληναίου και αρκετά πρόσωπα από το Δεύτερο Πρόγραμμα, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του σταθμού, Αντώνης Ανδρικάκης. 
 
Σε αγγλικό fund μεταβιβάζει τις μετοχές του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, του σταθμού που είχε ιδρύσει ο ίδιος (μαζί με άλλους) πριν 17 χρόνια. 
 
Ενδεχόμενο λουκέτου στον Αθήνα 9.84, όπως και στον Επικοινωνία 94, λόγω λίστας που δημοσιεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, και αναφέρεται στην κατάργηση δημοτικών εταιριών. Αντιδράσεις και δηλώσεις στήριξης, από τους εργαζομένους. 
 
Με πρόγραμμα μετά από έναν χρόνο σιγής, ο Nitro 102.5, ο οποίος μετακόμισε σε νέες εγκαταστάσεις και διατήρησε στο πρόγραμμά του, την πλειοψηφία των
συντελεστών του. 
 
Στο Ραδιομέγαρο μετακομίζει η ΕΔΡ, αφήνοντας τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ1 στην Κατεχάκη. 
 
Στη λειτουργία δύο ραδιοφωνικών σταθμών, προσανατολίζονται οι ιθύνοντες της εφημερίδας Παραπολιτικά. Έναν ενημερωτικό, τον Παραπολιτικά FM στους 90.1 του πρώην 902, και έναν αθλητικό-οπαδικό, φίλα προσκείμενο στον Ολυμπιακό, στους 104.0 του Παρέα FM.
 
Τρία ραδιοφωνικά προγράμματα στα σκαριά (ένα ενημερωτικό, ένα αθλητικό και ένα μουσικό), από την ΝΕΡΙΤ, τα οποία θα λειτουργήσουν μέχρι την άνοιξη του 2014.

Επαναλειτουργούν τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ από εγκαταστάσεις δίπλα στο Ραδιομέγαρο. Πρόκειται για την ενημερωτική ΕΡΑ, το Δεύτερο Πρόγραμμα (με παραγωγούς) και το Τρίτο Πρόγραμμα (μόνο με μουσική).