Δυο απολύσεις στον Pepper 96.6 (update)

Δυο απολύσεις στον Pepper 96.6 (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ηχολήπτες, ο Χρήστος Βατικιώτης (μετά από 14 χρόνια στο σταθμό) και η Σοφία Βεργούλη βρέθηκαν εκτός συχνότητας επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις.

16 Ιανουαρίου 2014
Απολύθηκαν αμέσως μετά την άρνησή τους να υπογράψουν. Δεν τους άφησαν να συμπληρώσουν καν, τη βάρδια τους - σκεφτείτε πως έμεινε ο Pepper 96.6 κάποιες ώρες χωρίς ηχολήπτη χθες, το απόγευμα. 
 
Στον Χρήστο Βατικιώτη προτάθηκε ατομική σύμβαση με μείωση μισθού κοντά στο 30%, ενώ στη Σοφία Βεργούλη προτάθηκε ένα 10% διότι ήταν χαμηλόμισθη. Οι εργαζόμενοι ηχολήπτες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντέδρασαν στη μείωση του μισθού, το συζητούσαν. Και δεν αντέδρασε και η ΕΤΕΡ, το συζητούσε. Ο νέος ιδιοκτήτης της συχνότητας όμως, η εταιρία Διαπασών του Νίκου Μπιλίρη, επιθυμεί μόνο ατομικές συμβάσεις κι απέρριπτε όποια άλλη πρόταση έπεφτε στο τραπέζι. Ανεξαρτήτως οικονομικών απαιτήσεων. Άλλωστε εδώ κι ένα δίμηνο-τρίμηνο που κρατούν οι συζητήσεις (στις οποίες συμμετείχε και η ΕΤΕΡ) η... απειλή ήταν ευθεία, όσοι δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Όσοι πάντως υπέγραφαν (ορισμένοι μιλούν υπό καθεστώς εκβιασμού) κέρδιζαν τριετή εργασιακή ειρήνη. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η εταιρία. Καμία απόλυση. Και με το πέρας της τριετούς σύμβασης, η Διαπασών μιλάει για επιστροφή στα παλιά δεδομένα. Βέβαια, ίδιες διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί και από άλλα ΜΜΕ και οι οποίες δεν τηρήθηκαν ποτέ.  

Και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ραδιόφωνο, τον Pepper 96.6, το οποίο πηγαίνει εξαιρετικά σε όλα τα επίπεδα: ακροαματικότητες, δημοφιλία, από εμπορικής απόψεως. Έτερον εκάτερον.  

Mία επιστολή λάβαμε από τον Χρήστο Βατικιώτη και την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

Κυριε Κανελλόπουλε σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά οτι η αναφορά στο ότι η ΕΤΕΡ δεν αντέδρασε στις μειώσεις μισθών ειναι ανακριβής.
Σας βεβαιώνω οτι η ΕΤΕΡ απο την πρώτη στιγμή και σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια, μας στηρίζει και διεκδικεί το καλύτερο δυνατό προς το συμφέρον μας όπως και το συμφέρoν όλων των συναδέλφων μας.

Και μία ακόμα διάψευση από τη Σοφία Βεργούλλη
Κυριε Κανελλόπουλε σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά οτι η αναφορά στο οτι η ΕΤΕΡ δεν αντέδρασε στις μειώσεις μισθών ειναι ανακριβής. Σας βεβαιώνω οτι η ΕΤΕΡ απο την πρώτη στιγμη και σε ολη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια, μας στηρίζει και διεκδικεί το καλύτερο δυνατό προς το συμφέρον μας οπως και το συμφέρoν όλων των συναδέλφων μας.