Προχειρότητας το ανάγνωσμα

Προχειρότητας το ανάγνωσμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ίσως ο πιο πρόχειρα στημένος ενημερωτικός ραδιοσταθμός που βγήκε ποτέ στην χώρα. Αυτός που λέγεται ΕΔΡ. Και ο πιο κακοστημένος. Και μη ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε ένα ραδιόφωνο το οποίο ανήκει στο... υπουργείο Οικονομικών. 
 

16 Ιανουαρίου 2014
Ξεκίνησε να εκπέμπει άρον-άρον στις 25 Σεπτεμβρίου, μια ακριβώς ημέρα πριν την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ στο ΣτΕ, για την ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. Η έδρα του ήταν οι εγκαταστάσεις της πρώην ΕΤ1 και της ΔΤ στην Κατεχάκη (το Ραδιομέγαρο τότε ανήκε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ), χρησιμοποιώντας τις "νεκρές" εως τότε συχνότητες της ΕΡΑ στα FM. Με εντελώς πρόχειρο πρόγραμμα, από ονόματα που κάποτε έκαναν εκπομπές στα ραδιόφωνα της ΕΡΑ, χωρίς σαφή χαρακτήρα και πολλές ελλείψεις σε προσωπικό.

Καθ' όλη την διάρκεια της λειτουργίας της, η ΕΔΡ ταλανίζεται από σωρεία τεχνικών προβλημάτων ειδικά στα κέντρα εκπομπής, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο. Ορισμένοι από τους πομπούς δε, λόγω των βίαιων επεμβάσεων των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν ακόμα, σοβαρά τεχνικά προβλήματα.  Από τις 6 Ιανουαρίου, η ΕΔΡ απέκτησε... Τρίτο Πρόγραμμα, το οποίο παίζει μόνο με playlist, χωρίς σήματα και παραγωγούς. Και όλα αυτά, εν αναμονή της επίσημης έναρξης λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, η οποία δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τον Μάρτιο.