Από τα απίστευτα: Απεργία στη Δημόσια Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (αλλά μετά από μία εβδομάδα)

Από τα απίστευτα: Απεργία στη Δημόσια Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (αλλά μετά από μία εβδομάδα)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τη συρρίκνωση της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη -η προκήρυξη είναι μόλις για 15 δημοσιογράφους και 27 τεχνικούς- η ΕΣΗΕΜΘ κηρύσσει πενθήμερη απεργία στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.

17 Ιανουαρίου 2014
Το θέμα είναι βέβαια αν θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι. Διαμαρτύρεται «για τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η  κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση» η ΕΣΗΕΜ-Θ. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει την άλλη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014. 

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παντελής Καψής έχει διαφορετική άποψη βέβαια: «Όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά θα αναβαθμιστεί τηλεοπτικά η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ, προβλέπεται η δημιουργία 2ου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου η οποία θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη».

«Η κυβέρνηση θέλει να αφανίσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Β. Ελλάδα», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται για επαναλειτουργία της ΕΡΤ 3. Και αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο προφανώς νομίζει πως μας κοροϊδεύει. «Η απουσία ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου ενημέρωσης που θα εκπέμπει από το δεύτερο αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, και θα αξιοποιεί τις δυνάμεις της περιφέρειας είναι περισσότερο από εμφανής» λέει και ζητάει παραιτήσεις. Μα το ίδιο δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση; Σε ποιον τα λέει;